4 mogelijkheden voor tijdelijke video’s op social media

Tijdelijke video’s op social media zijn ‘booming’. Niet alleen particuliere social media gebruikers weten de buttons voor het maken van tijdelijke videocontent steeds beter te vinden. Ook bedrijven gaan actief aan de slag met de mogelijkheden om tijdelijke videocontent te plaatsen. Een goed idee, want videocontent wordt steeds belangrijker, zeker voor bedrijven die succes willen halen uit social media.

Er zijn 4 belangrijke mogelijkheden

Als bedrijf moet je natuurlijk goed kijken naar waar de doelgroep zich bevindt. Je haalt meer uit je content als je jouw content plaatst op het sociale netwerk waar de doelgroep daadwerkelijk actief is. Je hebt gelukkig op meerdere sociale netwerken de mogelijkheid om gebruik te maken van tijdelijke videocontent. Hieronder vind je deze mogelijkheden.

1. Facebook Messenger Day

Focus jij je op een doelgroep in de leeftijd tussen de 25 en 34 jaar? Dan is de kans groot dat Facebook voor jou het juiste sociale kanaal is. Met elke dag opnieuw gemiddeld 1,23 miljard actieve gebruikers is het in elk geval zeer de moeite waard. Facebook Messenger Day is makkelijk in gebruik en zorgt vaak voor goede aandacht. De concurrentie is hier ook wat lager dan bijvoorbeeld bij Instagram Stories.

2. Instagram Stories

Ook op Instagram is de doelgroep personen in de leeftijd van 25 tot 34 jaar ruim aanwezig, gevolgd door de doelgroep personen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Op maandbasis heeft Instagram meer dan 600 miljoen actieve gebruikers. Instagram Stories is een zeer populair onderdeel van het sociale netwerk en bedrijven kunnen er sterk hun voordeel mee doen. Er zijn dan wel wat minder actieve gebruikers dan op Facebook, maar je kunt er wel veel millennials bereiken.

3. Snapchat

De gebruikers van Snapchat zijn over het algemeen iets jonger dan de Facebook en Instagram gebruikers. Richt jij je op een jonge doelgroep, zoals die van 18 tot 24 jaar? Dan is Snapchat in veel gevallen een goede keuze voor je tijdelijke videocontent. Met meer dan 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers is het ook zeker de moeite waard. Een groot voordeel van tijdelijke videocontent maken voor Snapchat is wel dat je gebruik kunt maken van veel geavanceerde functies, zoals het exporteren naar andere kanalen en het gebruik van 3D-stickers.

4. WhatsApp status

WhatsApp heeft maandelijks meer dan een miljard actieve gebruikers en wordt ook steeds vaker ingezet door WhatsApp klantenservices van bedrijven. De grootste groep WhatsApp gebruikers is wederom de groep personen tussen de 25 en 34 jaar, gevolgd door de 35- tot 44-jarigen. De tijdelijke video in de WhatsApp status is nog relatief nieuw en daardoor voor veel mensen interessant. Hierdoor kun je er als bedrijf goed je voordeel mee doen. Anderzijds is deze optie nog niet volledig ‘ingeburgerd’, waardoor je bereik wel kleiner is dan bij de voorgaande drie mogelijkheden.

Zorg voor goede videocontent

Het is in alle gevallen belangrijk dat al je content voor op social media van hoge kwaliteit is, dus ook je videocontent. Wij geven je natuurlijk graag de nodige tips. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op of volg eens een social media training!