Handig: 5 tips voor betere Instagram foto’s

Wie op Instagram indruk wil maken zal met fantastische foto’s moeten komen. Dit sociale netwerk draait om foto- en videomateriaal. Dat betekent dat ‘een gewone foto’ eigenlijk niet goed genoeg is om indruk te maken.

Je hebt verbazingwekkende, spraakmakende en opvallende foto’s voor Instagram nodig! Ook moet er een mooie balans zijn tussen al je foto’s. Schiet jij zomaar wat plaatjes en post je die of neem je echt de tijd om goede foto’s te maken?

Mooiere Instagram foto’s

Veel Instagram foto’s zijn wat magertjes van kwaliteit. Zonde, want soms kan een kleine aanpassing ervoor zorgen dat de foto veel beter toont. Wij hebben 5 handige tips voor je verzameld om je Instagram foto’s gemakkelijk te optimaliseren.

1. Gebruik natuurlijk licht

Daglicht is altijd beter dan lamplicht. We zien wel eens producten voorbij komen die onder kunstmatig licht op de foto zijn gezet voor een presentatie. Zonde! Het is in de meeste gevallen een kleine moeite om het product even bij een raam te plaatsen of – beter nog – mee naar buiten te nemen voor een foto. Dus, is er de mogelijkheid om natuurlijk licht te gebruiken in plaats van kunstmatig licht? Kies dan altijd voor daglicht!

2. Gebruik de vierkante modus

Instagram foto’s worden weergegeven als vierkante tegeltjes. Wanneer jij jouw foto ruim in de lengte of de breedte hebt genomen, dan wordt de foto al snel wazig of wordt deze vreemd afgesneden. Maak een foto in de vierkante modus om dit probleem te voorkomen. Heb je geen vierkante modus? Houd dan rekening met bijsnijden bij het maken van je foto’s, zodat je de foto’s zelf vierkant kunt maken voordat je ze op Instagram plaatst.

3. Maak altijd een serie foto’s

Veel bedrijven maken de fout om maar één foto te maken. Een paar uur later willen zij de foto op Instagram plaatsen en blijkt dat de foto van onvoldoende kwaliteit is. Natuurlijk moet er toch een foto op het bedrijfsaccount verschijnen, dus wordt de matige foto gepost. Dit kan je als bedrijf meer kosten dan je zou willen. Dit los je op door eenvoudigweg altijd een serie foto’s voor Instagram te maken. Zijn er dan een paar foto’s van slechte kwaliteit? Dan kun je deze wissen en gewoon een foto van goede kwaliteit kiezen.

4. Maak je lens schoon

Veel Instagram foto’s worden gemaakt met een smartphone of een tablet. Niets mis mee! Tegenwoordig kun je ook daar uitstekende foto’s mee schieten. Wat wel vaak vergeten wordt is om de lens schoon te maken. De lens van een mobiel toestel wordt snel vuil en dit beïnvloedt de kwaliteit van de foto’s op negatieve wijze zonder dat je er erg in hebt. Maak met regelmaat de lens van je smartphone of tablet schoon en je zult zien dat de kwaliteit van je foto’s direct een stuk beter is.

5. Bewerk met mate

Soms zijn foto’s voor Instagram gewoonweg mooier wanneer zij wat bewerkt worden. Hier leggen we de nadruk graag op ‘wat’, want het is niet de bedoeling om fotomateriaal eindeloos te bewerken. Hierdoor worden de foto’s onnatuurlijk en dat zien mensen niet graag. Bewerk je foto’s voor een beter contrast, meer helderheid of een verbeterde scherpte, maar ga niet te ver door filter over filter te plaatsen. Natuurlijke foto’s wekken meer vertrouwen en zijn mooier om te zien dan over-bewerkte foto’s.

Meer Instagram tips?

Instagram blijft groeien. Met meer dan 600 miljoen dagelijks actieve gebruikers kun je als bedrijf goed je voordeel doen met dit sociale netwerk. Wil jij hier alles over weten of kun jij nog wel meer Instagram tips gebruiken? Meld je dan aan voor een Instagram training!