Videomarketing voor je laten spreken: 5 tips!

Videomarketing heeft in deze tijd veel aandacht nodig. Of het nu gaat om SEO, om het vergroten van je naamsbekendheid, het aantrekken van nieuwe klanten of het realiseren van meer engagement; videomarketing kan het allemaal voor je doen. Dan moet je je natuurlijk wel focussen op de juiste punten.

Zet videomarketing in

Videomarketing kan je veel successen opleveren. Dan moet je er wel heel bewust mee aan de slag gaan. Hieronder vind je 5 tips om videomarketing effectief te maken voor je business.

1. Organiseer live streams

Livestreaming is enorm geworden. Sociale kanalen populariseerden het idee van het live uitzenden van jezelf en de wereld om je heen. Denk aan kanalen zoals Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. YouTube zag een toename van 80 procent in de livestreamservice. De livestreamactiviteit van Facebook groeide tussen januari en juni 2017 met maar liefst meer dan 200.000 actieve gebruikers wereldwijd. Livestreaming is dan ook de grootste trend op het gebied van videomarketing.

2. 360-graden video’s en VR

De 360-graden video’s hebben sinds 2016 flink aan populariteit gewonnen. Deze video’s worden ook wel meeslepende video’s genoemd. Dit komt vooral doordat het werkelijkheidsaspect zo veel groter is dan bij reguliere videocontent. VR, ofwel virtual reality, heeft hetzelfde effect en groeit dan ook gestaag door. Steeds meer bedrijven overwegen sterk om zich bezig te gaan houden met het maken van reclame in deze zogenaamde meeslepende videocontent.

3. Videopersonalisatie

De kracht van gepersonaliseerde marketingvideo’s mag zeker niet worden onderschat, want het zijn juist deze video’s die zorgen voor meer engagement. Video-personalisatie is specifiek afgestemd op jouw video-inhoud voor de mensen die het zullen bekijken. De voordelen van gepersonaliseerde video zijn te belangrijk om links te laten liggen. Denk onder meer aan voordelen zoals een langere weergavetijd en meer betrokkenheid.

4. Videoanalyses maken

Videomarketing kan alleen worden geoptimaliseerd als je je effectief bezig houdt met het maken van videoanalyses. Videoanalyses geven je een goed inzicht in de doelgroep en in hoeveel indruk jouw inhoud maakt. Deze informatie kun je gebruiken voor je volgende video’s. Zo maak je videomarketing steeds sterker voor je bedrijf en haal je er steeds meer voordeel uit.

5. Videomarketing uitbesteden

Videomarketing heeft veel aandacht nodig en deze tijd moet je wel hebben. Heb je deze tijd niet, dan kies je er al snel voor om in te leveren op de kwaliteit van je video’s. Dit is niet de bedoeling. Videomarketing moet je altijd professioneel aanpakken. Kun je dit zelf niet, bijvoorbeeld wegens tijdgebrek? Overweeg dan zeker om je videomarketing uit te besteden.

Social media video’s laten maken

Wil jij aan de slag met videomarketing en overweeg je om social media video’s te gaan delen? Dat is zeker een slimme keuze. Wij ondersteunen je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.