Komen er videoviews op Twitter?

Foto’s worden steeds vaker vervangen door video’s op de sociale netwerken, ook op Twitter. Het aantal video’s op Twitter neemt snel toe. Wie een video plaatst in plaats van een foto heeft 6 x meer kans op een retweet en uiteraard is het ook zo dat de bedrijfsvideo’s meer aandacht trekt in die enorme doorgaande stroom van nieuwsberichten. Twitter heeft daarom besloten om de weergave van videoviews te testen.

De video-ervaring moet worden geoptimaliseerd

Twitter zelf zegt dat de hoeveelheid bedrijfsvideo’s op het sociale netwerk onvoorstelbaar snel groeit en dat daarom nu de focus wordt gelegd op het optimaliseren van de video-ervaring. Het tellen van videoviews, en het tonen van deze views bij de video, geeft duidelijkheid over de populariteit van de video en zou daarnaast helpen bij het naar voren brengen van de beste bedrijfsvideo’s op Twitter.

Interessant voor Twitter adverteerders

Videoviews op Twitter zijn natuurlijk leuk voor alle Twitteraars. Je kunt eigenlijk in een oogopslag zien of de video de moeite waard is. Als veel mensen de video hebben bekeken, dan moet het wel een leuk filmpje zijn! Daarnaast is het natuurlijk vooral ook een interessante ontwikkeling voor Twitter adverteerders. Zij kunnen direct zien hoe succesvol een video is, zodat hier ook direct op kan worden ingespeeld wanneer dit nodig is.

Media Rating Council Views

Op dit moment zitten de videoviews in de testfase en het zou dus zomaar kunnen dat we binnenkort al kunnen profiteren van de weergave van videoviews op Twitter. Wel is het zo dat het nog niet helemaal duidelijk is wanneer een videoview wordt geteld en wanneer niet. Als iemand de video per ongeluk opent en direct weer sluit, is dit dan een videoview of niet?

Een Twitter woordvoerder laat weten dat er gebruik gemaakt zal worden van Media Rating Council Views. Dit betekent dat een videoview pas wordt geteld wanneer er sprake is van 2 seconden kijken met een minimale zichtbaarheid van 50%.

Twitter zakelijk inzetten

Voor veel bedrijven zouden de videoviews op Twitter een interessante ontwikkeling zijn. Uiteraard moeten we de testfase nog wel even afwachten, maar de kans is vrij groot dat de videoviews binnenkort op Twitter te zien zijn. Wil jij weten wat jij met Twitter kan om optimaal te profiteren van het sociale netwerk? Dan is een Twitter training een goede optie!