Instagram livestreams kunnen opgeslagen worden

Op dit moment is het nog niet mogelijk om livestreams op Instagram na het bekijken op te slaan op je toestel, maar hier gaat volgens het sociale netwerk verandering in komen. Op korte termijn zal het namelijk wel mogelijk zijn om deze livestreams op te slaan wanneer je het hebt bekeken. Instagram heeft dit bekend gemaakt op hun eigen blog.

Hoe kun je een livestream opslaan?

De mogelijkheid om Instagram livestreams op te slaan wordt direct uitgerold, dus na de komende update kun je er al gebruik van maken. Na het voltooien van de update krijg je een berichtje van het sociale netwerk te zien waarin je verdere uitleg wordt gegeven over de nieuwe functie. In het kort komt het erop neer dat je een icoon te zien krijgt na het bekijken van een livestream. Dit icoontje biedt je de mogelijkheid om de video op je toestel op te slaan.

De livestream verdwijnt wel van Instagram

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je livestream nu ook langer of misschien wel permanent op Instagram te zien zal blijven, want dit is niet het geval. We zijn er in korte tijd aan gewend geraakt dat livestreams na 24 uur van de app worden verwijderd door Instagram, zodat we in de toekomst niet geconfronteerd kunnen worden met video’s waar we misschien wel niet meer mee geconfronteerd willen worden. Deze functie blijft. Je livestreams verdwijnen gewoon na 24 uur.

Er zit meer nieuws aan te komen!

Instagram is lekker bezig de laatste tijd. We hebben kennis mogen maken met de leukste nieuwtjes in de app, zoals onder meer natuurlijk Instagram Stories. Daarnaast zijn er ook Instagram Albums bij gekomen, is er de mogelijkheid om een handsfree video te maken en zijn er veel nieuwe stickers toegevoegd. Maar, Instagram is nog niet klaar. In het blogartikel wordt namelijk duidelijk aangegeven dat er nog veel meer leuke nieuwtjes op de tekentafel liggen.

Wij houden je op de hoogte!

Natuurlijk houden wij alle ontwikkelingen scherp voor je in de gaten, zodat je goed up to date blijft. Wil jij Instagram zakelijk inzetten en wil je precies weten wat hier de beste mogelijkheden toe zijn? Dan is een Instagram training zeker een goed idee.