Go Insta! Gaat Instagram binnenkort ook Live?

Go Insta! is ontdekt! Instagram en Facebook zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden en op Facebook kan je al een tijdje ‘live gaan’. Het was dan ook wachten op een soortgelijke functie binnen Instagram, en deze wordt nu getest.

Go Insta! wordt getest in Rusland

Een vreemde keuze misschien, maar Go Insta!, de Live Video variant van Instagram, wordt getest in Rusland. Het is niet duidelijk of het daadwerkelijk de bedoeling was dat de wereld al te weten zou komen dat er een dergelijke mogelijkheid aan Instagram zal worden toegevoegd. De functie werd namelijk in de Instagram-app gespot, maar de button werkt niet. De Russische Instagram gebruiker die de button spotte heeft het direct de media in geslingerd.

Popular Live Broadcasts

De button die ineens te zien was in Instagram kon wel worden aangeklikt, waarna er een tabje werd geopend dat ‘Popular Live Broadcasts’ werd genoemd. Deze pagina is niet eerder gezien in de Instagram-app, maar helaas deed de pagina op dit moment ook nog helemaal niets. De titel geeft wel direct een heel helder idee van wat de bedoeling is van de pagina. Je zou denken dat hier de meest populaire live video’s getoond gaan worden.

Waarom live video’s op Instagram?

Instagram heeft nu natuurlijk al de mogelijkheid om een video te plaatsen, maar deze video is niet live. Facebook en Instagram worden voortdurend met elkaar vergeleken en het is toch wel duidelijk dat de live video’s op Facebook het erg goed doen. Dit is dan ook de belangrijkste reden voor Instagram om een soortgelijke optie te gaan bieden, met Go Insta!.

Instagram laat niks los over Go Insta!

Vanzelfsprekend is er om duidelijkheid gevraagd aan de digitale deur van Instagram zelf, maar het sociale netwerk laat totaal niets los. Dit betekent niet alleen dat het nog onduidelijk is wanneer we de functie mogen verwachten, maar het betekent ook dat het nog niet helder is hoe deze vormgegeven zal gaan worden en wat daadwerkelijk de bedoeling ervan is. Kortom, we zullen het gewoon af moeten wachten!

Instagram training

Instagram behoort zeker tot de sociale netwerken die sterk in ontwikkeling zijn. Er komen steeds meer nieuwe mogelijkheden en functies bij. Denk ook aan Instagram Stories, dat nog niet zo erg lang geleden werd geïntroduceerd. Wil jij zeker weten dat je helemaal up to date bent als het om Instagram gaat? Volg dan een Instagram training!