Betere (bedrijfs)foto’s op Twitter

Eerder al ging het gerucht dat Twitter dacht over het overnemen van Magic Pony en nu is het eindelijk bevestigd. Magic Pony Technologie is door Twitter aangekocht tegen een bedrag van 150 miljoen dollar. Dit komt neer op een ruime 130 miljoen euro.

Waarom Magic Pony Technologie?

MPT heeft zich gespecialiseerd in artificial intelligence, ofwel kunstmatige intelligentie, dat kan worden gebruikt bij het verbeteren van fotomateriaal. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er gewerkt met systemen die op de werking van de menselijke hersenen zijn gebaseerd, ook wel neurale systemen genoemd. Twitter wil dit gaan gebruiken om de foto’s op Twitter (en videomateriaal op Periscope) automatisch te verbeteren aan kwaliteit.

Zelflerende technieken

De MPT systemen zijn zogenaamd zelflerend. Dit betekent dat de systemen in staat zijn om te herkennen wat er wordt getoond op beeldmateriaal (foto of video). Hierdoor kunnen elementen gemakkelijk worden herkend tijdens het analyseren van dit materiaal. Vervolgens is het mogelijk om het beeldmateriaal automatisch van een betere kwaliteit te maken, waardoor foto’s op Twitter en video’s op Periscope aanzienlijk mooier zullen worden. Er hoeft dus geen aandacht meer te worden besteed aan foto- of videobewerking om het materiaal te verbeteren. Dit gaat volledig automatisch.

Andere mogelijkheden met Magic Pony

Het automatisch verbeteren van beeldmateriaal met kunstmatige intelligentie was de belangrijkste reden voor Twitter om Magic Pony over te nemen, echter, het bedrijf richt zich ook op AR (augmented reality) en op VR (virtual reality). Dat belooft nog heel wat voor de toekomst.

Ideaal voor bedrijfsfoto’s en -video’s

Veel ondernemers hebben erg veel moeite met het maken van mooie, scherpe foto’s en helder videomateriaal voor op Periscope. Toch moet beeldmateriaal altijd kwaliteit uitstralen als je op wil vallen als ondernemer, en een bedrijfsfilm moet helder zijn om de betrouwbaarheid van de onderneming. Nu Twitter gebruik gaat maken van artificial intelligence voor het verbeteren van beeldmateriaal zullen veel ondernemers hier in de toekomst zeker mee geholpen zijn.