Vet, cursief en doorgehaald op WhatsApp!

WhatsApp is de laatste maanden continu bezig met kleine aanpassingen. Zo kun je straks GIF’s gaan plaatsen en kun je middels een quote reageren op een bericht in een groepsgesprek. Ook steeds meer bedrijven gebruiken WhatsApp als klantenservice. Sinds kort is het voor iedereen mogelijk om dikgedrukte, cursieve en doorgehaalde teksten op WhatsApp te gebruiken! Hieronder lees je hoe dit moet!

Nieuwe tekstopmaak

In alle versies voor de iPhone, Android en PC is het mogelijk om je tekst iets meer op te laten vallen. Handig als je bijvoorbeeld een belangrijke datum deelt. Je moet tijdens het typen van je tekst wel wat codes onthouden, maar dat leggen we hieronder uit!

Dikgedrukt / vet in Whatsapp

Om een woord vet of dikgedrukt te laten verschijnen moet je het tussen * zetten. Bijvoorbeeld: We gaan trouwen op *31 maart!* op WhatsApp staat er dan: We gaan trouwen op 31 maart!

Schuingedrukt / cursief in WhatsApp

Als je een woord of zin schuingedrukt wilt laten verschijnen op WhatsApp, dan moet je een _ (laag streepje) gebruiken. Bijvoorbeeld: Dennis zei gisteren _ik ga niet mee!_ op WhatsApp staat er dan: Dennis zei gisteren ik ga niet mee!

Doorgehaald in WhatsApp

Soms wil een woord doorgehaald zetten op WhatsApp. Dit doe je door een ~ (golfje) te gebruiken. Bijvoorbeeld: Ik kan morgen wel~/niet~ voetballen! op WhatsApp staat er dan: Ik kan morgen wel/niet voetballen!

Meer social media tips?

Wil je nog meer tips ontvangen over social media of over WhatsApp? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of meld je aan voor een social media training op maat!

WhatsApp text format video

In deze video zie je hoe je de nieuwe opmaak kunt gebruiken.