Incident United Airlines gaat viral

Hoe zou jij het vinden als je vlucht wordt overboekt en je geen plaats meer hebt in het voor jouw bestemde vliegtuig? Het overkwam mensen die in april vlogen met luchtvaartmaatschappij United Airlines.

Overboekt vliegtuig

Tijdens een vlucht die letterlijk overboekt was, dus dat er meer tickets waren verkocht dan dat er beschikbare plaatsen waren, werd door loting een passagier uitgekozen die helaas weer uit moest stappen. Het lot trof een onschuldige dokter. De beste man weigerde en werd daarna met redelijk grof geweld uit het vliegtuig gezet door het bewakingspersoneel.

Meteen viral

In 2017, waar social media een grote rol speelt, pakt iedereen meteen zijn smartphone erbij wanneer er iets spectaculairs gebeurt. Zo ook tijdens dit drama in het Amerikaanse vliegtuig. De video kwam meteen op social media terecht en ging viral. Natuurlijk kwam de video ook met de media in aanraking en kwam er nog een golf van ellende. Nóg meer likes en shares en als je geluk hebt, wordt het nieuws opgepakt door showprogamma’s als in de Late Night Show van Jimmie Kimmel en anderen.

De video

Hieronder is te zien hoe het incident tijdens het showprogramma van Jimmie Kimmel de hoofdrol speelde.

CEO doet er een schepje bovenop

Om het nog erger te maken dan dat het al was, doet de CEO van United Airlines er nog een schepje bovenop en deelt wat prikkelende uitspraken via social media. Uiteindelijk is het niet de schuld van de beste man dat het vliegtuig overboekt was, maar die van de luchtvaartmaatschappij zelf.

PR Sensatie

PR-bureaus houden enorm van dit soort incidenten en kunnen zo laten zien hoe het vooral niét moet en wat er mis kan gaan met slechte PR. Zo’n gebeurtenis levert in ieder geval weer een hoop tweets, likes, shares, inhakers en andere fun op want in 2017 kom je met dit soort grote blunders niet meer zomaar zonder enige schade weg.