Facebook gaat werken met fotoherkenning

Facebook is het grootste sociale netwerk en wil dit in de toekomst ook graag blijven. Om deze reden blijft het sociale netwerk natuurlijk constant ontwikkelen, uitbreiden en vooral groeien aan mogelijkheden. Er staan twee grote nieuwtjes op de planning en fotoherkenning is er hier eentje van.

Facebook maakt een einde aan onderschriften

Als je nu wilt dat je foto of video goed en makkelijk gevonden wordt op Facebook, dan heb je eigenlijk geen andere keuze dan je materiaal te voorzien van een helder label of een sterk onderschrift waarin je natuurlijk vooral ook gebruik maakt van keywords. Facebook wil een einde maken aan de noodzaak om onderschriften en labels goed te verzorgen. Het moet makkelijker kunnen om de juiste foto’s en video’s te vinden. Om deze reden introduceert Facebook foto- en videoherkenning.

Foto- en videoherkenning op Facebook

Zoekresultaten zullen relevanter gaan worden op Facebook door de aanwezigheid van foto- en videoherkenning. Er komt een einde aan het zoeken op basis van tekst en er wordt een start gemaakt aan het zoeken op basis van materiaal. Het sociale netwerk zal steeds beter gaan herkennen wat er te zien is op een foto of in een video, zodat op basis hiervan resultaten op een zoekopdracht kunnen worden weergegeven.

Nieuwtje nr. 2: Facebook wil een TV show!

Facebook is ondertussen ook druk bezig om een app te ontwikkelen speciaal voor diverse varianten van de settopbox. De app zal naar alle waarschijnlijkheid worden ingericht om TV shows te presenteren. In de shows zouden de likes centraal moeten gaan staan. Op dit moment is Facebook aan het onderhandelen met diverse mediabedrijven om het voor elkaar te krijgen. Er wordt vermoed dat de video’s een duur van ongeveer 10 minuten zullen gaan hebben. Uiteraard kunnen er weer extra inkomsten worden gegenereerd met advertenties wanneer Facebook daadwerkelijk van start gaat met deze TV shows.

Volg eens een Facebook Training!

Facebook is de laatste paar maanden bijzonder sterk aan het veranderen. Zaken worden uitgebreid en verder ontwikkeld, terwijl er ook steeds nieuwe features de kop op steken. Wil jij zeker weten dat je op de hoogte blijft van alles met betrekking tot Facebook? Dan is onze Facebook training echt iets voor jou!