Hoe vaak moet je posten op social media?

hoe vaak social media

Er zijn bedrijven die het al lastig vinden om elke dag een verse post te verzinnen en aan de andere kant zijn er ook bedrijven die elk uur wel iets op social media zetten. Het is natuurlijk altijd goed om iets van je te laten horen op social media, maar te veel activiteit werkt ook zeker niet altijd in je voordeel.

Wat zeggen de professionals?

Een team social media specialisten heeft de activiteiten van bedrijven op social media eens nader onderzocht. Er werd gekeken naar hoeveel waarde een post nog heeft als het er één van de twintig op dezelfde dag is, er werd gekeken naar de reacties op bedrijfsposts en naar de effecten in het algemeen. Uiteindelijk hebben deze professionals op basis van al deze gegevens een resultaat weten neer te leggen over hoe vaak je nu het best iets op social media kunt zetten.

Google+ posts

Het is goed om minimaal drie maal per week iets op Google+ van je te laten horen. Plaats niet meer dan drie posts per dag. Ideaal is het om tweemaal per dag iets op Google+ te zetten.

LinkedIn updates

Veel mensen zijn véél te actief op LinkedIn. Op dit netwerk moet je eigenlijk minimaal twee keer per week een update plaatsen en maximaal één per dag. Dit laatste is ook de aanbevolen hoeveelheid. Twee updates per dag is dus eigenlijk al te veel van het goede.

Facebook posts

Facebook hoef je ook niet zo veel te gebruiken als je misschien zou denken. Post minimaal drie keer per week iets en maximaal twee keer per dag. De specialisten raden bedrijven aan om één post per dag op Facebook te plaatsen.

Twitter tweets

Op Twitter mag je wat actiever zijn dan op de meeste sociale netwerken. Tweet minimaal drie keer per dag en maximaal dertig keer op een dag. De ideale hoeveelheid tweets per dag ligt volgens het onderzoek op 15 tweets per dag.

Instagram posts

Instagram is ook geen sociaal netwerk waar je elk uur iets van je zou moeten laten horen. Het is het beste om minimaal één post en maximaal drie posts per dag op Instagram te zetten. De ideale hoeveelheid Instagram posts ligt hier precies tussen, namelijk twee per dag.

Pinterest pins

Pinterest gaat wat meer de actieve kant op, zoals bij Twitter ook het geval is. Drie pins per dag is echt wel het minimale en het is ook goed om er in elk geval niet meer dan dertig per dag te publiceren. De specialisten hebben ontdekt dat je met elf pins per dag het beste effect bereikt.

Social media trainingen

Natuurlijk kun je je goed gaan houden aan deze aanbevolen hoeveelheid activiteit op social media, maar dan moet je er ook wel voor zorgen dat iedere post goede waarde bevat. Wil jij weten hoe je optimaal voordeel uit social media haalt? Kijk dan eens naar onze social media trainingen en meld je aan!