4 Tips voor meer retweets op Twitter

Twitter wordt in Nederland dagelijks door ongeveer een miljoen mensen gebruikt. Het is dan ook heel frustrerend als er van die miljoen Twitteraars helemaal niemand is die jouw tweet retweet, zeker als je lang hebt zitten puzzelen om je boodschap in 140 tekens over te kunnen brengen. Hoe is dat nu mogelijk?

Gemakkelijk voor meer retweets zorgen

Hoe zorg jij er nu voor dat jouw tweets aantrekkelijk genoeg zijn om te retweeten? Deze tips helpen je zeker verder!

1. Hashtags zijn er niet voor niets

Twitter bestaat voor een groot deel uit hashtags. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit betekent dat je er ook goed gebruik van moet maken. Probeer minimaal twee relevante hashtags aan je post toe te voegen.

2. Vergeet 1/2 en 2/2

In de tijd van de sms was het heel normaal dat we twee berichten moesten sturen om een enkele boodschap over te brengen. Deze sms-berichten werden dan getoond als 1/2 en 2/2. Veel mensen denken dat dit daarom ook wel goed kan op Twitter. Bedenk je dat we niet meer leven in de tijd van de sms. Twitter is iets heel anders. Breng je boodschap echt in één bericht.

3. Less is more

Je mag 140 tekens gebruiken. Voor veel Twitter-gebruikers is dit al behoorlijk lastig, omdat de ruimte vaak toch te beperkt blijkt. Als jij vaak moet puzzelen om je boodschap in 140 tekens te schrijven, dan vind je het waarschijnlijk niet zo leuk dat wij je nu gaan vertellen dat minder tekens beter is. Toch is het zo! Het blijkt dat tweets van 100 tekens maar liefst 17% vaker worden gedeeld. Probeer je berichten dus toch nog iets korter te maken zonder (teveel) afkortingen te gebruiken.

4. De kracht van foto’s

Instagram is niet voor niets zo populair. We spreken tegenwoordig graag in foto’s. Er wordt niet voor niets gezegd dat een foto meer kan zeggen dan duizend woorden. Dit geldt ook voor Twitter. Als jij zoekt naar meer retweets, dan moet je foto’s toevoegen aan je tweets. Deze worden namelijk 94% meer gedeeld! Dat is een aanzienlijk verschil, dus pak je camera er maar alvast bij!

Twitter

Kost het jou teveel tijd om boodschappen in 140 tekens te stoppen en lukt het gewoon maar niet om retweets te pakken? Onze unieke Twitter training helpt je verder!