Facebook gaat video’s onderbreken voor advertenties

Als er iets is waar velen zich aan irriteren bij YouTube dan is het wel de onderbreking voor reclame of de reclame die wordt afgespeeld voordat de gevraagde video wordt gestart. Tot op heden kunnen we wat dit betreft zorgeloos naar Facebook video’s kijken. Helaas gaat hier verandering in komen, want Facebook gaat video’s ook onderbreken voor ads.

Reclameonderbreking midden in de video

Facebook heeft besloten om niet de optie aan te bieden om te kiezen wanneer de advertentie in een video wordt weergegeven. Deze wordt standaard ingevoegd op de helft van de video. De ‘ad break’, zoals Facebook het zelf noemt, zal al in de komende weken sterk gaan uitbreiden. Het begin van 2017 staat voor Facebook dan ook in het teken van het ontwikkelen van deze ad breaks.

Spelregels voor de video advertenties

Natuurlijk moet er wel aan een aantal voorwaarden voldaan. Zo heeft Facebook besloten dat allen video’s met een afspeelduur van minimaal anderhalve minuut mogen worden voorzien van een advertentie, welke dan na 45 seconden zal worden ingezet. Daarnaast is het zo dat de advertentie niet langer mag zijn dan 20 seconden.

Voordeel van de video advertenties

Natuurlijk gaan de video advertenties inkomsten genereren. De uitgevers van de betreffende content ontvangen van Facebook 55% van de gegenereerde inkomsten. De overige 45% verdwijnt in de pocket van Facebook. Er kan ook flink voordeel worden gedaan door ondernemers met de mogelijkheid om te adverteren in Facebook video’s, zeker omdat Facebook er met een nieuw algoritme voor zorgt dat foto’s minder prioriteit krijgen en video’s juist meer.

Het doel van Facebook

Facebook heeft eigenlijk meerdere doelen. Op de eerste plaats worden de mid-rolls, zoals de advertenties middenin video’s ook wel worden genoemd, ingezet om populaire vloggers van YouTube aan te spreken. Het doel is om hen te stimuleren om ook Facebook te gaan gebruiken voor hun uploads. Daarnaast wil Facebook nieuwe adverteerders aantrekken. Adverteerders die interesse hebben krijgen wel de mogelijkheid om een videocategorie te selecteren waarin de advertentie wordt getoond, maar zij krijgen niet de mogelijkheid om de content creator van de video’s te kiezen.

Facebook Training

Facebook heeft zeker meer op het programma staan voor 2017. We zullen meerdere keren te maken gaan krijgen met nieuwtjes en het verschijnen van advertenties in Facebook video’s is de eerste verandering. Wil jij alles weten over het Facebook van 2017 en hoe je effectief gebruik gaat maken van het sociale netwerk in het komende jaar? Volg dan een Facebook training.