12 Foto ideeën voor op Instagram

Instagram staat vol met mooie en indrukwekkende foto’s. Als jij enkel relatief saaie en weinigzeggende foto’s post, dan maak je zeker geen indruk. Veel mensen vinden het lastig om goede en unieke foto’s te maken, terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Soms is een andere kijkhoek het enige wat je nodig hebt.

Unieke foto ideeën om te gebruiken

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken om je Instagram foto’s net even anders dan anders te maken? Wij hebben 12 leuke en makkelijk toe te passen ideeën voor je verzameld die je direct kunt gebruiken.

1. Perspectief

We focussen ons vaak op één item of één persoon op de foto. Waarom laten we niet eens de hele essentie zien? Zet een paar stappen achteruit en fotografeer álles wat zich in de ruimte bevindt.

2. Teksten

Leuke teksten kun je overal vinden. Denk aan notitieblokken met een mooie uitspraak op de kaft, aan borden die je op straat tegenkomt of aan een tekst op een servetje. Een leuke en unieke manier om anderen te inspireren met een leuke quote of uitspraak.

3. Vensterweergave

Wanneer we iets willen vastleggen dat we door het raam zien, dan openen we het raam en hangen we naar buiten om het goed op de foto te krijgen. Waarom niet gewoon een stap naar achteren zetten en het hele raam vastleggen op de foto? Een bijzondere manier om mensen letterlijk door het raam te laten zien wat jij ziet.

4. Opkijken

Wat zie jij als je recht omhoog de lucht in kijkt? Zie je misschien punten van gebouwen, vogels, een luchtballon? Soms zie je de meest interessante dingen als je even opkijkt. Een foto die recht omhoog de lucht in is gemaakt is altijd indrukwekkend om te zien.

5. Stilistisch

Maak eens een gestileerde foto en je zult je verbazen over het resultaat. Mensen met een Android toestel krijgen soms van Google een automatisch aangemaakte gestileerde foto van een foto die zij eerder zelf hebben gemaakt. Het verschil is indrukwekkend. Je kunt zelf het best een gestileerde foto maken door je op bepaalde kleuren te focussen.

6. Andere invalshoek

We proberen zaken vaak recht op de foto te krijgen. We houden rekening met de horizon. Dat wordt in veel gevallen ook aangeraden, maar het kan je foto ook erg saai maken. Probeer de foto eens zijdelings te nemen voor een bijzonder effect. Speelsheid is zeker toegestaan op Instagram.

7. Seizoen foto’s

Ieder seizoen heeft iets moois, dus dat kan je uitstekend laten zien. In de winter kun je natuurlijk denken aan foto’s met een kerstachtig tintje, maar denk ook aan andere thema’s. Een foto van enkel een kop koffie wordt in de herfst veel beter gewaardeerd als er een paar decoratieve kastanjes en dennenappels omheen liggen. Je creëert zo eenvoudig veel meer sfeer in je foto.

8. Gerechten

Als je zo kunt genieten van lekker eten, waarom maak je er dan geen foto van? Gerechten zijn vaak een lust voor het oog en lenen zich uitstekend voor de fotografie. Daar komt nog bij dat foto’s van gerechten bijzonder goed presteren op Instagram.

9. Focus

iPhones hebben tegenwoordig een praktische functie waarbij je kunt focussen op één deel van de afbeelding, waarbij de rest van de foto vanzelf vervaagd wordt. Hier kun je eindeloos mee spelen om de meest unieke foto’s te maken.

10. Wat zie je?

Als we een foto willen maken van wat we zien, dan doen we dit met de camera voor ons. We staan dus zelf niet op de foto. Je zorgt voor meer intensiteit in de foto door jezelf ook op de foto te zetten, zodat mensen over je schouder kunnen zien wat jij ziet. Hiervoor heb je wel een selfie-stick nodig. Houd deze vast over je schouder en leer goed mikken, zodat jij langs de zijkant op de foto staat en men daadwerkelijk kan zien wat jij op dat moment ziet.

11. Deuren

Deuren zijn zo dodelijk eenvoudig en toch zo mysterieus. Je weet immers nooit wat er zich bevindt aan de andere kant van de deur. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je eigen kantoordeur steeds op de foto zet. Wel is het de bedoeling dat je interessante deuren op de foto zet. Je weet nooit wanneer je een fascinerende deur tegenkomt. Gek genoeg, er zijn mensen die letterlijk speciaal op zoek gaan naar foto’s van deuren op Instagram.

12. Graffitimuren

Graffitimuren kun je ook overal zomaar tegenkomen. Er zitten best wel indrukwekkende en kleurrijke exemplaren bij. Niet alle graffiti is het resultaat van een kwajongensstreek. Er zitten echte kunstenaars bij. Als je deze graffitimuren op de foto zet, dan heb je een absolute hit op Instagram te pakken.

Meer leuke Instagram tips?

Wil jij zakelijk meer uit je Instagram account halen? Wij helpen je graag! Volg eens een Instagram training en je gaat zeker beter scoren op dit fotokanaal!