Meer motivatie en focus op kantoor? Investeer in planten!

Het verbeteren van de motivatie en focus op kantoor gaat niet vanzelf. Wanneer medewerkers onvoldoende gemotiveerd en gefocust zijn, dan is hier een reden voor. Deze reden moet worden vastgesteld en aangepakt om de instelling en inzet te verbeteren. Onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Universiteit van Cardiff, heeft aangetoond dat een prettige en gezonde werkomgeving zorgt voor meer motivatie en focus.

De sfeer op kantoor verbeteren

De rekensom is heel eenvoudig: motivatie + focus = productiviteit. Als de motivatie en focus op kantoor omhoog gaan, dan gaat de productiviteit mee. Het onderzoek geeft aan dat er een groei van 15 procent kan worden gerealiseerd door enkel wat planten op kantoor te plaatsen. Er zijn meerdere redenen te noemen om planten op kantoor te plaatsen:

  • Planten brengen meer sfeer
  • De lucht wordt door planten gezuiverd
  • De vochtbalans op kantoor wordt verbeterd
  • Planten verlagen het ziekteverzuim
  • De productiviteit en werktevredenheid nemen toe
  • Een lage investering voor een groot effect

Planten zorgen voor meer omzet

Kantoren hebben meer sfeer nodig. De ideale manier om sfeer te brengen is het toevoegen van planten aan het interieur. Planten brengen veel positieve effecten met zich mee. Aan het einde van de lijn wordt de omzet er ook door verhoogd. Een groei van de productiviteit en een krimp van het ziekteverzuim zorgen samen voor meer omzet. Alle reden dus om te investeren in planten op kantoor.

Huiselijkheid op kantoor

Medewerkers moeten zich vooral prettig voelen. Zij moeten goed kunnen werken in een aangename omgeving, waar het gezellig is en waar het binnenklimaat gezond is. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond medewerkers beter gemotiveerd zijn en goed gefocust kunnen blijven wanneer zij zich comfortabel voelen in de werkomgeving. Het minimalistische in de kantoorinrichting moet er echt uit. Het is tijd voor wat meer huiselijkheid op kantoor. Het is tijd voor planten!

Wij zijn alvast begonnen!

Op ons kantoor is het al een stuk sfeervoller gemaakt met mooie planten van OGreen. De werkomgeving ziet er beter uit en dit zorgt direct voor een aangenamer gevoel op kantoor. Wij zijn klaar voor al die positieve effecten waar de OGreen Plants voor gaan zorgen!