De 5 beste functies van Google+

Google+ biedt veel voordelen voor bedrijven. Dit heeft vooral te maken met de krachtige en slimme tools die je binnen het platform aantreft. Google+ valt onder de social media sites, maar is zeker niet zomaar een sociaal kanaal. Hier vinden bedrijven echt de meest uiteenlopende mogelijkheden.

Dit zijn de beste Google+ tools

Eén van de belangrijkste redenen voor bedrijven om gebruik te maken van Google+ is wel het feit dat er zo veel handige interne tools te gebruiken zijn. Wij hebben de 5 beste tools van Google+ voor je op een rijtje gezet.

1. Kringen delen

Google+ werkt met kringen. Je hebt je eigen kring met contacten die voor jou waardevol zijn. Jouw contacten kunnen natuurlijk ook voordelen bieden aan anderen. Met Google+ kun je heel eenvoudig kringen delen, waardoor netwerken sneller en eenvoudiger wordt.

2. Hangouts on Air

Hangouts is een onderdeel van Google+ waar je echt eindeloos veel mogelijkheden aantreft. Door sommigen wordt dit onderdeel al het beste video conferencing platform ter wereld genoemd. Het mooie van Hangouts is wel dat het naadloos is geïntegreerd met YouTube. Dit is een platform voor onder meer live samenwerkingen, uitzendingen en videoconferences.

3. Live evenementen

We zijn steeds meer bezig met ‘live zijn’ en hier speelt Google+goed op in. Met de handige tool voor live events van Google+ kun je voor, tijdens en na het evenement zorgen voor interactie. Deelacties zijn eenvoudig en je kunt zelf instellen of het openbaar mag staan of privé moet blijven. Onder meer presentaties en documenten kunnen eenvoudig worden gedeeld.

4. Auteurschap

Als je een actief blogger bent, dan weet je er alles van. Jouw teksten verschijnen online, maar uiteindelijk weet eigenlijk niemand wie er nu achter die geweldige teksten zit. Dit gebeurt niet binnen Google+, want hier is de speciale tool voor auteurschap. Dit betekent dat je blogs kunt plaatsen, waarbij iedereen direct de auteur te zien krijgt. Bij jouw blog verschijnt een kleine profielfoto. Zo werk je direct aan je herkenbaarheid op internet.

5. De beste zoekfunctie

Waar kennen we Google vooral van? Juist, van de zoekmachine! We maken er dagelijks gebruik van en iedereen mag wel bestempeld worden als ‘fan van Google’. Uiteindelijk weet Google alles, niet waar? Het zal je dan ook niet verbazen dat de interne zoekfunctie binnen Google+ uitstekend is. Het is duidelijk te zien dat Google+ een onderdeel is van de ontwikkelaars van de grootste zoekmachine op internet.

Onderschat Google+ niet

Google+ heeft 540 miljoen leden. Ruim de helft daarvan, namelijk 300 miljoen, zijn minstens eens per maand actief op het platform. Toch wordt de kracht van Google+ nog vaak onderschat. Zonde, want als bedrijf laat je dan zeker veel kansen en mogelijkheden liggen. Wil jij Google+ inzetten voor het succes van jouw bedrijf? Dan helpen wij je hier graag bij. Volg bijvoorbeeld eens een Google+ training bij ons.