Actieplan voor meer sales uit LinkedIn

Sales uit LinkedIn halen is niet eenvoudig. Het is belangrijk om er voortdurend mee bezig te blijven. Ga je er even tussenuit, dan is het lastig om het weer op te pakken. In het begin is het vooral het geven van dagelijkse aandacht aan je LinkedIn profiel. Daarnaast moet je je altijd bedenken dat het vooral ook heel veel tijd kost.

Onderstaande actiepunten helpen je verder

Wij hebben 9 actiepunten voor je genoteerd die ervoor zorgen dat jij uiteindelijk in staat bent om meer sales uit LinkedIn te halen. Deze actiepunten zijn voor iedereen makkelijk toe te passen.

1. Goed optimaliseren

Optimaliseer je profieltitel, je summary en je functieomschrijvingen. Het is altijd belangrijk om deze punten goed up to date te houden. Verandert er iets? Pas je LinkedIn profiel dan direct aan.

2. Dagelijkse activiteit

Laat jezelf dagelijks zien op LinkedIn. Dit betekent niet alleen dat je dagelijks je privéberichten even beantwoordt, maar plaats zelf ook een interessante update. Als het lukt, probeer dan iemand te taggen bij je post voor een groter bereik. Doe dit alleen als jouw post voor die ander ook echt relevant is.

3. Echte interactie

Zorg voor echte interactie op LinkedIn. Hiermee bedoelen we dus niet dat je veel updates van anderen moet gaan liken. Natuurlijk zijn likes leuk, maar ze kunnen ook heel passief overkomen. Reageer eens op de updates van een ander of ga een gezonde discussie aan in een groep.

4. Waardevolle content

Relevante en interessante updates zijn altijd goed, maar het is ook belangrijk om zo af en toe eens iets verder te gaan dan dat. Dit doe je door een blog te publiceren op LinkedIn. Zorg voor waardevolle content, zodat het veel gedeeld wordt en je ook makkelijk zorgt voor interactie.

5. Blijf professioneel

Hier gaan veel mensen nogal eens de fout in. Ineens gaan zij mensen aanspreken zoals zij dit op Facebook zouden doen. Dit kan niet op LinkedIn, want LinkedIn is absoluut geen Facebook. Blijf altijd professioneel. Informeel is prima, maar overdrijf het niet.

6. Blijf analyseren

Statistieken kunnen je veel vertellen. Je kunt ervan leren en dit betekent dat je erdoor kunt groeien op LinkedIn. Blijf daarom altijd analyseren en leer er zo veel mogelijk van, zodat je in de toekomst veranderingen aan kunt brengen die zorgen voor meer effectiviteit.

7. Referrers checken

Controleer niet alleen je statistieken op LinkedIn zelf. Het is ook goed om in je websitestatistieken te zoeken naar bezoekjes via LinkedIn. Controleer hierbij ook hoeveel van deze bezoekjes uiteindelijk tot conversie hebben geleid.

8. Maak notities

Het kan heel zinvol zijn om af en toe even de tijd te nemen om alleen maar te lezen op LinkedIn en aantekeningen te maken. Leer van de mensen die het goed doen op LinkedIn door goed te kijken naar wat zij doen en hoe zij het doen.

9. Slideshare en Publishing platform

Gebruik het Publishing platform met regelmaat. Dit zal je zeker extra aandacht opleveren. Heb je goede presentaties? Gebruik dan Slideshare om ook deze te delen op LinkedIn. Je maakt er indruk mee en vergroot de kans op leads.

Meer LinkedIn tips?

Meer sales uit LinkedIn halen is niet eenvoudig. Uiteindelijk kost het je altijd veel tijd, moeite en energie om écht iets op te kunnen bouwen, maar als dit je lukt, dan heb je ook wel echt iets waar je flink voordeel uit kunt halen. Wil jij alles uit LinkedIn halen wat er voor jouw bedrijf in zit? Dan kun je eens een LinkedIn training volgen voor alle slimme tips en nuttige weetjes die je uiteindelijk meer sales uit LinkedIn op zullen leveren.