Meer interactie op Instagram? 5 tips!

instagram tips

Instagram wordt steeds aantrekkelijker voor bedrijven. Dagelijks worden er nieuwe zakelijke accounts geopend. Helaas stoppen veel bedrijven er ook al snel weer mee, vooral omdat het niets op zou leveren. Dat ligt niet aan Instagram, maar aan de manier waarop je met het sociale netwerk omgaat. Ook jouw zakelijke Instagram account kan succesvol worden.

Met deze tips krijg je meer interactie

Natuurlijk wil je wel activiteit zien op je zakelijke Instagram account. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Wanneer het echt niet op gang wil komen op Instagram, dan gaat er iets verkeerd. Wij hebben 5 praktische tips voor je verzameld om meer interactie op je zakelijke Instagram account te krijgen.

1.  Schrijf blogjes op Instagram

Instagram is uitstekend om te gebruiken als kleine blogspace, ook wel een microblog genoemd. Natuurlijk draait het sociale netwerk vooral om beeldmateriaal, maar je hebt meer dan voldoende ruimte onder je foto om een goede tekst neer te zetten. Gebruik deze ruimte om een miniblog te realiseren op Instagram.

2. De Tip van de Week!

Vind jij ze ook altijd zo interessant, die Tip van de Week die bedrijven posten? Veel mensen zitten hier echt op te wachten. Waarom probeer je het niet eens uit? Als jij iedere week een goede tip weggeeft, op dezelfde dag van de week en om dezelfde tijd, dan zal je zien dat je al snel meer interactie weet te krijgen.

3. Vergeet je link niet

Uiteindelijk wil je natuurlijk dat mensen via je Instagram account op je website terecht komen. Dan moet je natuurlijk niet vergeten om een linkje te plaatsen, zodat mensen direct naar je website kunnen klikken. Deze link plaats je eenvoudig in je Instagram biografie.

4. Zet je bedrijfsnaam in beeldmateriaal

Plaats jij graag ludieke foto’s, mooie uitspraken om te inspireren of gewoonweg indrukwekkend mooie plaatjes? Deze zouden dan zomaar eens gedeeld kunnen worden. Hoe zonde zou het dan zijn als uiteindelijk niemand weet wie het gepost heeft? Zet daarom altijd je bedrijfsnaam of je website op het beeldmateriaal.

5. Plan je activiteit in

Interactie komt vanzelf wanneer je regelmatig post op Instagram en hierbij natuurlijk kiest voor waardevolle posts. Helaas is het zo dat bedrijven soms langere tijd gewoon vergeten iets te posten op Instagram. Zonde, want juist die continuïteit heb je nodig. Je kunt Autogrammer gebruiken om posts van tevoren in te plannen voor langere tijd. Je hoeft dan ook niet elke dag met Instagram aan de slag om iets te posten.

Alles weten over Instagram?

Wil jij meer interactie op Instagram? Wil je meer volgers of ben je benieuwd naar de kansen die Instagram biedt en die jij misschien wel laat liggen? Dan is een Instagram training zeker aan te raden!