Zelf bloggen of uitbesteden? De 5 voor- en nadelen!

Zelf bloggen of toch uitbesteden aan een ervaren bedrijf? Tegenwoordig is bloggen eigenlijk een must voor bedrijven, maar veel bedrijven vragen zich af wat nu de meeste voordelen oplevert; zelf bloggen of uitbesteden.

Dit zijn de voor- en nadelen!

Een actief blog is belangrijk. Je kunt niet 10 blogs publiceren en er dan mee stoppen. Dat heeft weinig zin. Een zakelijk blog moet je actief houden. Zelf bloggen brengt voor- en nadelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je opgezocht.

5 voordelen van zelf bloggen

Zelf bloggen levert je diverse voordelen op. Dit zijn de belangrijkste 5 voordelen van zelf bloggen voor je bedrijf.

1. Jij bent de expert

Er is waarschijnlijk niemand die zo veel van jouw branche, bedrijf en merk af weet dan jij, dus je hebt zelf alle kennis en expertise in huis om sterke blogs te schrijven.

2. Geen financiële investering

Het kost je alleen maar tijd. Je hoeft er geen geld aan uit te geven als je zelf blogt en je zakelijke blogs gewoon publiceert op je eigen website.

3. Je kent je website

Goede blogs hebben interne links. Jij weet zelf precies welke webpagina’s je online hebt staan en kunt de linkjes dus probleemloos toevoegen. Zo bouw je zelf een sterk linkbuildingnetwerk op binnen je website.

4. Je kent je doelgroep

Jij weet precies wie er wel en niet tot je doelgroep behoren, dus kun je jouw bedrijf een identiteit in je blogs geven die perfect aansluit op deze doelgroep. Zo kun je makkelijk de juiste personen aanspreken met sterke content.

5. Je kent je klanten

Zit je even zonder inspiratie? Dan kun je jouw klanten aanspreken en hen vragen om mee te werken aan je blogs. Wat vinden zij van jouw bedrijf, van je merk of product, van je service of misschien wel van jou persoonlijk? Je kunt gebruik maken van jouw goede zakenrelaties om een blog op te baseren.

5 nadelen van zelf bloggen

Zelf bloggen levert je natuurlijk ook de nodige nadelen op, waardoor je wellicht beter kunt besluiten om het schrijven van je blogs aan een professionele partij uit te besteden. Dit zijn de 5 belangrijkste nadelen van zelf bloggen.

1. Weinig kennis van SEO

In de meeste gevallen heb je zelf onvoldoende kennis van SEO om je blogs SEO-bewust te schrijven. Dit is niet erg, want het is jouw vakgebied niet, maar het is wel belangrijk om de SEO-regels en –richtlijnen te kennen als je wilt werken aan je online vindbaarheid.

2. Het kost je tijd

Dit was ook een voordeel. Het schrijven van blogs kost je enkel tijd en geen geld. Als je het uitbesteedt, dan kost het je geld en geen tijd. Bij veel ondernemers kost het bloggen bloed, zweet en tranen. Er gaan veel tijd in zitten en deze tijd kun je waarschijnlijk beter besteden aan je core business.

3. Uitbesteden is voordeliger

Dit haakt een beetje in op het tweede voordeel en is toch wel het belangrijkste voordeel van uitbesteden. Het uitbesteden van het schrijven van je blog is vaak goedkoper dan je denkt. Het hoeft je zeker geen honderden euro’s per maand te kosten. In de meeste gevallen is uitbesteden in verhouding goedkoper dan zelf schrijven.

4. Inspiratiegebrek

Op den duur krijgen veel bedrijven te maken met inspiratiegebrek. De stof voor goede blogs is op. Hierdoor kan je blog compleet stil komen te liggen en dat gaat je meer kosten dan je zou willen. Wanneer je je blogs uitbesteedt, dan hoef je zelf niet over de onderwerpen na te denken en krijg je steeds nieuwe, relevante blogs aangeleverd.

5. Time management

Het schrijven van een blog kan je time management behoorlijk in de war schoppen. Je kunt jezelf niet dwingen om een blog te schrijven, want als het even niet lukt, dan lukt het niet. Hierdoor kan het schrijven van een blog je nog meer tijd kosten dan je zou willen, waardoor je andere taken in gevaar komen en je al snel met uitstelgedrag te maken krijgt. Ook dit zal je niet gebeuren wanneer je je blogs uitbesteedt.

Wil jij je blogs uitbesteden?

Zelf je blogs schrijven biedt je voordelen, maar uiteindelijk is het op veel vlakken toch voordeliger om je blogs uit te besteden. Zoek jij naar een ervaren partij? Dan zit je bij ons zeker goed. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.