Dé 10 gemene dingen die mensen op LinkedIn doen

LinkedIn is het grootste online sociale netwerk voor werkgevers en werknemers. Voor werkzoekende is LinkedIn een enorme bron. Door connecties met anderen aan te gaan en jezelf te promoten, kun je een netwerk opbouwen dat veel verder gaat dan lokale contacten. LinkedIn is een netwerk dat een wereldwijd bereik heeft van ruim 450 miljoen zakelijke professionals.

Niet alleen voor het onderzoeken van bedrijven en mensen, het maken en versterken van verbindingen én het bijhouden van zakelijke trends is LinkedIn onwijs handig. Het is ook het grootste zakelijke billboard voor jou en je bedrijf. Een online platform om je leiderschap te laten groeien en bloeien.

Gemene dingen onder LinkedIn gebruikers

Maar het blijkt ook heel gemakkelijk te wezen om (per ongeluk) een gemene LinkedIn-gebruiker te zijn. Hieronder staan de tien meest gemene dingen die mensen op LinkedIn doen:

  1. LinkedIn gebruikers spammen je en je LinkedIn-inbox raakt dan helemaal vol met berichten.
  1. LinkedIn gebruikers sturen je een uitnodiging om een connectie aan te gaan, zodat ze je contacten kunnen zien en hen vervolgens uitnodigingen sturen om een connectie te maken.
  1. LinkedIn gebruikers nodigen je uit om een bakje koffie te drinken, maar ondertussen willen ze alleen maar meer kennis en wijsheid op doen, terwijl je die mensen niet eens kent.
  1. LinkedIn gebruikers gebruiken je naam wanneer ze zich voorstellen aan mensen die je kent, zonder dat je hier toestemming voor hebt gegeven.
  1. LinkedIn gebruikers vertegenwoordigen zichzelf als mensen die met of voor je hebben gewerkt, maar in werkelijkheid is dat helemaal niet zo.
  1. LinkedIn gebruikers stelen hun favoriete onderdelen van jouw profiel en gebruiken deze op die van zichzelf.
  1. LinkedIn gebruikers dringen je op om hun blogs te delen. Zo willen zij zich introduceren aan mensen die jij kent.
  1. LinkedIn gebruikers gaan een connectie met je aan zodat ze beschikken over jouw e-mailadres en binnen no-time is je privé inbox gevuld met spammail.
  1. LinkedIn gebruikers voegen je, zonder te vragen, toe aan de abonneelijst van hun nieuwsbrief.
  1. LinkedIn gebruikers voorzien je van hun wordt-snel-rijk-regeling en vertellen je vrienden om ook mee te doen.

Zakelijke kansen van LinkedIn

Wilt je meer weten over het gebruik en de zakelijke kansen van LinkedIn? Wij geven diverse trainingen op maat! In 3 uur weet u alles over LinkedIn. Daarnaast kunnen wij de training uitbreiden met social selling en content marketing.