LinkedIn profiel tips: is jouw profiel wel compleet?

Je LinkedIn profiel is natuurlijk heel belangrijk, zeker als je altijd openstaat voor een nieuwe (betere) uitdaging. Ook als je een baan hebt kan er zomaar een nieuwe baan worden aangeboden via LinkedIn en wellicht past deze baan nog veel beter bij je, zonder dat je dit van tevoren wist.

Laatst konden we op het RTL Nieuws zien dat veel bedrijven moeite hebben met het vinden van goed personeel. Sollicitanten blijven weg en er moeten recruiters worden ingezet om dan maar op zoek te gaan naar kandidaten. LinkedIn wordt hierbij vaak als eerst aangesproken.

Veel LinkedIn profielen zijn niet compleet

LinkedIn heeft een ledenbestand van een ruime 500 miljoen personen. Het valt dan ook niet mee om goed op te vallen in de massa. De netwerken van personen zijn in gemiddelde aantallen behoorlijk gegroeid, voornamelijk door de LION-hype, waardoor we meer inzicht hebben in hoe profielen worden vormgegeven en gebruikt. Het blijkt dat een groot deel van de LinkedIn profiele niet compleet is. Wij geven je 5 LinkedIn profiel tips om jouw profiel wél goed vorm te geven.

1. Werkervaringen omschrijven

We zien vaak een rijtje functies opgesomd staan bij de werkervaringen. Dit is natuurlijk prima, maar dat kan veel beter. Een functietitel geeft in de meeste gevallen namelijk geen of onvoldoende duidelijkheid over je precieze taken. Omschrijf je werkervaringen om een duidelijk beeld te schetsen van de inhoud van je ervaringen.

2. Lege vlakken aanvullen

Veel LinkedIn profielen vertonen lege vlakken. Zo zien we vaak dat men niet invult welke opleidingen er zijn gevolgd, of er wordt enkel een laatst genoten opleiding aangegeven. Het kan nu juist de opleiding zijn die je daarvoor hebt afgerond die je een interessante baan kan opleveren. Vergeet ook zeker je vaardigheden niet of je activiteiten op het gebied van vrijwillige werkzaamheden. Zorg ervoor dat alle lege vlakken worden gevuld met relevante informatie.

3. Blijf actief

Het komt veel voor dat mensen een LinkedIn profiel invullen en dan eigenlijk verwachten dat dit profiel vanzelf wel al het werk doet. Helaas werkt dit niet zo. Je LinkedIn profiel heeft aandacht nodig. Plaats regelmatig een update, vind de updates van anderen interessant en deel eens iets voor je netwerk. Actieve accounts vallen eerder op dan inactieve accounts en zijn natuurlijk ook veel interessanter.

Weet je niet wat je moet posten? Koop dan het boek: 101 posts voor op social media.

4. Aanbevelingen verzamelen

Heb je een connectie met een voormalig collega, met een huidige collega, een leidinggevende, werkgever of een opdrachtgever? Dit zijn allemaal mensen die meer kunnen vertellen over jouw kwaliteiten, je talenten en jouw unieke manier van werken. Vraag hen om een aanbeveling. Het is niet de bedoeling dat je totaal onbekenden om aanbevelingen gaat vragen.

5. Achtergrondfoto

We hebben je al vaker vertelt hoe belangrijk je LinkedIn profielfoto is. Ook op dit vlak zien we het nog vaak mis gaan, maar wat we ook vaak missen op de LinkedIn profielen is de achtergrondfoto. Veel mensen vergeten deze gewoonweg in te stellen. Zonde, want hiermee maak je jouw LinkedIn profiel persoonlijker en unieker.

LinkedIn training

LinkedIn blijft groeien en wordt steeds belangrijker voor de meest uiteenlopende professionals. Zo is social selling ook een hot topic op dit sociale netwerk. Wil jij wel alles uit LinkedIn halen, maar weet je niet zo goed hoe je er nu echt goed mee aan de slag gaat? Volg dan eens een leuke LinkedIn training en je weet precies wat je te doen staat!