Waarom infographics gebruiken? 5 redenen!

infographic laten maken

We zien steeds meer infographics voorbij komen op social media. Zakelijke websites worden vaker uitgerust met praktische infographics en steeds meer ondernemers gaan ermee aan de slag. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Infographics zijn om meerdere redenen interessant om te gebruiken.

Zet infographics in

Infographics zijn om meerdere redenen een uitstekende keuze. Niet alleen zijn infographics mooi om aan je zakelijke website toe te voegen, maar zij zijn natuurlijk ook makkelijk te delen via social media. Wij geven je 5 belangrijke redenen om gebruik te gaan maken van praktische infographics.

1. Infographics worden vaker gedeeld

Het is zo dat infographics veel vaker via social media worden gedeeld dan gewone posts. Op Twitter zien we dat infographics maar liefst ruim 830 procent vaker worden geretweet dan andere tweets. Bijna onwerkelijk, toch? Alle reden om eens een infographic te plaatsen op Twitter. Natuurlijk is het wel belangrijk om je bedrijfsnaam op te nemen in de infographic. Stel je voor dat jouw creatie viraal gaat. Dan zou het zonde zijn als niemand weet wie het gemaakt heeft!

2. Een bron aan informatie

Infographics hebben het vermogen om de informatie van wel 3 of 4 pagina’s tekst weer te geven. Je kunt dus meerdere A4-tjes tekst samenvatten in een enkele infographic en precies dezelfde informatie overbrengen naar de lezer / kijker. Als jij zou moeten kiezen tussen een infographic of het lezen van 2.000 woorden, waar kies jij dan voor?

3. Informatie wordt beter onthouden

Het is bewezen dat informatie uit infographics beter wordt opgeslagen in de hersenen dan informatie die via tekst wordt overgebracht. Ongeveer 90 procent van alle informatie die de wordt verstuurd naar de hersenen bestaat uit visuele aspecten. Makkelijk gezegd: visuele zaken worden sneller en beter naar de hersenen gestuurd en makkelijker onthouden dan tekstuele zaken.

4. Meer waardering

Sterke infographics leveren bedrijven meer waardering op. De naamsbekendheid wordt verhoogd en er wordt meer betrokkenheid gerealiseerd. Door zo af en toe eens een goede infographic te delen via social media kun je dus veel bereiken.

5. Een SEO boost

Als het gaat om je online zichtbaarheid kun je niet om SEO heen. Infographics kunnen je SEO echt een boost geven. Het is waardevolle content, op de eerste plaats, en daarnaast is het ook zo dat infographics mensen langer op de website houden. Ideaal om effectief hoger te ranken in de zoekmachines.

Infographic laten maken?

Het maken van een sterke infographic is niet eenvoudig. Je moet met veel zaken rekening houden. Wil jij een sterke infographic op je website en / of delen via social media, maar lukt het je niet om deze zelf te maken? Dan kun je de infographic laten maken. Wij zetten onze creativiteit hier graag voor in!