4 Types content om online te groeien!

Zakelijke websites hebben meerdere soorten content nodig om online te kunnen groeien. Het gaat dan niet alleen om content die op de website zelf te vinden is, maar ook om content die daarbuiten geplaatst wordt om mensen naar de website toe te leiden.

4 belangrijke soorten content

Er zijn in de basis 4 belangrijke soorten content die een zakelijke website, intern en extern, nodig heeft om online te groeien. Wij delen deze types content met je, zodat je eens kunt kijken of jij hier voor jouw website wel voldoende aandacht aan besteedt. ‘

1. Aantrekkende content

Aantrekkende content plaats je buiten je website, met als doel om mensen naar je website toe te trekken. Door meer bezoekers op je website te krijgen kun je online groeien. Je hebt sterke content nodig om bijvoorbeeld op social media te plaatsen, met een link naar de juiste webpagina.

2. Vaste content

Vaste content staat op je website zelf en is de content die altijd behouden blijft. Deze content moet sterk, aantrekkelijk en doeltreffend zijn. Je wilt er met deze content voor zorgen dat lezers blijven en actie ondernemen, zoals zich aanmelden voor je nieuwsbrief of bijvoorbeeld een aankoop doen.

3. Validatie content

Validatie content wordt ook wel exclusieve content of VIP content genoemd. Hiermee wordt de content bedoeld die uitsluitend voor een bepaalde groep lezers bedoeld is, zoals de lezers van je nieuwsbrief. Deze content moet zo sterk zijn, dat mensen het willen delen. Hierdoor zal je meer aanmeldingen voor je nieuwsbrief krijgen en kun je online groeien.

4. Conversie content

Conversie content kan op je eigen website staan en kan worden gedeeld via social media. Het is de content waarmee je je betaalde aanbod promoot. Deze vorm van content heeft dan ook als doel om klanten te maken van je prospects.

Aandacht voor content

Content gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Wie online wil groeien heeft doeltreffende content nodig. Om dit te kunnen realiseren heb je een sterke content strategie nodig. Kun jij hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Dan is onze content marketing training iets voor jou!