Aantal maandelijkse social media gebruikers [Update 2017]

social media 2017

Social media horen bij het ritme van de dag. Er lijken nog maar weinig mensen te zijn die geen social media accounts hebben en wie social media hebben maken er over het algemeen ook dagelijks gebruik van. Het deel gebruikers dat de netwerken (ook) voor zakelijke doeleinden gebruikt groeit dagelijks. Dit is een goed teken!

Hoeveel mensen zijn er actief op social media?

Social media spelen wereldwijd een grote rol in de levens van de gebruikers. Dit is ook te merken aan de cijfers, want het aantal maandelijkse social media gebruikers blijft groeien. Hieronder vind je een praktisch overzicht.

Facebook gebruikers

Facebook blijft het meest gebruikte sociale netwerk. Maandelijks loggen er een kleine 1,87 miljard mensen in om de tijdlijn te bekijken, om zaken te doen, om te socializen of te adverteren.

YouTube gebruikers

YouTube blijft groeien. Niet heel vreemd, want het vloggen wordt steeds populairder. Niet alleen zijn er steeds meer particulieren die filmpjes uploaden. Er zijn ook steeds meer bedrijven die de kracht van YouTube ontdekken en speciaal hiervoor bedrijfs- en productvideo’s maken. Dit videonetwerk mag elke maand een ruime 1 miljard gebruikers verwelkomen op de site.

Instagram gebruikers

Instagram krijgt er dagelijks meer leden bij. Het sociale netwerk is nog niet zo ver dat het Facebook bijna in kan halen, maar het is wel zo dat een groot deel van de leden dagelijks een kijkje op het platform neemt. Instagram kent op dit moment een kleine 800 miljoen leden die minstens eens per maand actief zijn.

Google+ gebruikers

Google+ is vooral heel populair onder de mensen die zaken doen via social media. De jeugd is er een stuk minder te vinden. Dit betekent zeker niet dat het direct ook een stuk minder druk is op Google+. Hier zijn elke maand een kleine 550 miljoen gebruikers te vinden.

Twitter gebruikers

Er wordt al enige tijd geroepen dat Twitter niet meer zo aantrekkelijk is. Het tegendeel is waar! Bedrijven die social media aan willen spreken om de zaken een boost te geven kiezen vaak voor Twitter. Facebook, LinkedIn en Twitter zijn het meest geliefd onder de kleinere bedrijven. Op Twitter zijn er elke maand gemiddeld 330 miljoen leden actief. Ongeveer 1 op de 5 van deze maandelijks actieve leden komt zelfs elke dag een kijkje nemen.

Pinterest gebruikers

Pinterest wordt gezien als hét netwerk waar men speurt naar aankopen. Steeds meer bedrijven ontdekken dit ook en gaan actief aan de slag met het sociale netwerk. Het is zeker zo dat bedrijven veel voordeel kunnen halen uit een goed actief Pinterest account. Elke maand trekt dit sociale netwerk een kleine 180 miljoen actieve leden aan.

LinkedIn gebruikers

LinkedIn groeit dagelijks, letterlijk. Dit heeft vooral te maken met de zogenaamde ‘Let’s Link’ rage die er op dit moment gaande is. LinkedIn is niet meer alleen het netwerk waar je connect met bekende professionals. Het wordt nu juist het netwerk waar je linkt met onbekende professionals. Dit heeft LinkedIn een nieuwe boost gegeven, al mocht het netwerk toch al niet klagen. Op dit moment zijn er gemiddeld 118 miljoen LinkedIn leden minimaal eens per maand actief.

Zakelijk actiever worden op social media?

Is jouw bedrijf al voldoende actief op social media? Als dit niet het geval is dan wordt het echt tijd om daar verandering in te brengen. Ieder bedrijf, groot en klein, kan succes halen uit social media. Heb jij wel social media accounts, maar lukt het je niet om er voordeel uit te halen? Dan helpt een goede social media training je zeker om hier verandering in te brengen.