Infographic

Niet alleen teksten kunnen een lezer duidelijkheid verschaffen via social media. Beelden worden makkelijker opgenomen door het menselijk brein en zijn in veel situaties duidelijker dan een tekst.

Wat zijn infographics?

In andere situaties bieden teksten juist meer gedetailleerde informatie. Infographics combineren daarom teksten en beelden om op die manier een zo duidelijk mogelijke weergave te creëren. Gevisualiseerde data met een begeleidende tekst biedt uw klanten de meeste duidelijkheid. Daarnaast maakt een infographic de data tastbaarder. Het is aantrekkelijker voor de lezer dan een opsomming van getallen. De helderheid en aantrekkelijkheid maken de infographic een toegevoegde waarde voor uw bedrijf.

Het fenomeen infographics komt in verschillende vormen voor: Borden, kaarten, grafieken en bewegwijzering kunnen allemaal als ‘infographics’ bestempeld worden. Ook worden ze in verschillende vakgebieden toegepast. In de journalistiek gebruikt men het bijvoorbeeld om een punt te verduidelijken dat de journalist wil maken. Een infographic straalt correctheid en feitelijkheid uit in een journalistiek verhaal.

Infopgraphics verwerken snel informatie

Verder wordt het gebruikt voor bijvoorbeeld financiële jaarverslagen. Om de grote hoeveelheden data hierin aantrekkelijker te maken kunnen er bijvoorbeeld taartgrafieken worden gebruikt. Ook in het verkeer zijn de infographics van groot belang. Een kaart van een metronet is zeer verhelderend voor de reiziger. Hetzelfde geldt voor verkeersborden. Verkeersdeelnemers moeten snel kunnen reageren op deze borden. De informatie in een infographic is snel te verwerken en biedt verkeersdeelnemers de duidelijkheid die ze nodig hebben.

Infographic nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van infographics en creëren deze voor uw bedrijf. Kiest u voor de extra duidelijkheid en aantrekkelijkheid die infographics uw klanten bieden? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.