Viral: veerboot in Cran Canaria botst tegen pier

Afgelopen vrijdag zijn er ongeveer 24 mensen gewond geraakt toen er een veerboot op de Canarische eilanden in Las Palmas tegen de pier opbotste. Het filmpje ging natuurlijk viral op social media.

Viral video

Het ongeval in Spanje is gefilmd en vastgelegd op video. Deze is afgelopen weekend viral gegaan. Alleen op YouTube is de video al meer dan twee miljoen keer bekeken. Heb je de video nog niet gezien? Hieronder kun je hem bekijken.

Enorme olievlek

Tijdens de botsing is er een brandstofleiding van het schip beschadigd en liep er zo’n 60.000 liter stookolie de zee in. Na de ramp werd er direct een kleine olievlek geconstateerd, maar die veranderde al snel in een veel grotere. De olievlek is inmiddels drie kilometer lang en 400 meter breed.

Gewonden en oorzaak

Toen het ongeluk gebeurde, waren er ongeveer 140 passagiers aan boord van het schip. Het schip is sinds 2004 in gebruik en heeft verder nog geen eerdere schade gehad. Er zijn ongeveer tien passagiers die verwondingen hebben opgelopen en zich moesten laten behandelen. De veerboot had net de haven van la Luz verlaten toen de hij stuurloos raakte door een stroomstoring. Hierdoor dreef de veerboot op de pier af, zoals te zien is op de beelden in de bovenstaande video.

Geen milieugevaar

Reddingsteams zijn vrijdag de hele dag bezig geweest om te voorkomen dat de olievlek zich nog verder uit zou breiden. De politiek leider van de Canarische eilanden heeft op Twitter een berichtje geplaatst waarin hij laat weten dat er volgens deskundigen geen gevaar is voor het milieu.