Hoe moet je anonieme accounts op Twitter blokkeren?

Anonieme accounts op Twitter, de ene persoon heeft er minder last van dan de andere. In veel gevallen worden deze Twitter accounts gebruikt om mensen te pesten of om bedrijven nare tweets te sturen. Dan zijn ze natuurlijk behoorlijk vervelend!

Vaak zit er een echt profiel aan een anoniem profiel

Veel anonieme profielen op Twitter zijn van mensen die nog een profiel hebben, waarop zij wel met naam en toenaam staan. Wanneer deze mensen vervolgens iemand belachelijk willen maken of een bedrijf naar beneden willen halen, dan schakelen zij hiervoor over naar het anonieme account. Daarnaast staan veel anonieme accounts op Twitter ook bekend als zogenaamde spam-accounts. Hoe dan ook, je hebt er over het algemeen niets aan.

Hoe kun je deze accounts blokkeren?

Het is gelukkig heel eenvoudig om deze anonieme accounts, als je dat zou willen, in de app te blokkeren. Je moet alleen even weten hoe het moet en dat gaan wij je uitleggen. Alles wat jij hoeft te doen is de onderstaande stappen te volgen:

  • Open de app van Twitter.
  • Tik op het tabblad Meldingen.
  • Tik op het radartje of tandwieltje aan de linkerkant bovenin.
  • Selecteer de optie Geavanceerde Filters.
  • Je ziet hier meerdere praktische filters staan. Selecteer het filter dat ervoor zorgt dat je geen meldingen meer ontvangt van anonieme profielen, ofwel profielen met het standaard Twitter-ei op de foto van het profiel. Dit is schakelaar nummer 2.
  • Je krijgt nu geen meldingen meer van anonieme profielen.

Meer filters inschakelen

Wanneer je toch in dit deel van Twitter bent, dan kun je natuurlijk direct even kijken of het voor jou handig is om ook andere filters in te schakelen. Er is bijvoorbeeld een filter dat ervoor zorgt dat je geen meldingen meer krijgt van accounts zonder telefoonnummer of mailadres bevestiging of van personen die je zelf niet volgt. Voor bedrijven is dit over het algemeen geen handig filter, omdat je als bedrijf over het algemeen juist ook meldingen krijgt van personen die je zelf niet volgt. Denk hier dus wel goed over na.

Wil jij meer weten over het goed gebruik van Twitter filters?

Twitter filters kunnen heel praktisch zijn, maar zeker voor bedrijven is het wel de moeite waard om er goed over na te denken. Je blokkeert mensen of anonieme accounts waar je niet aan hebt, maar je moet er ook over nadenken of het door deze blokkade mogelijk is dat je ook meldingen mist van personen die je eigenlijk niet kan of wil missen. Wij kunnen je hier natuurlijk meer over vertellen, bijvoorbeeld tijdens een Twitter training.