Twitter stapt verder van de 140 tekens af

Twitter kondigde eerder dit jaar aan dat ze het 140-teken limiet gaan gingen passen. Sinds vorige week is dit daadwerkelijk aangepast. Vanaf nu tellen foto, quotes, polls en video’s niet meer mee als tekens. Hiermee wil Twitter gebruikers meer vrijheid geven om langere berichten te tweeten. Het unieke aan Twitter, de 140 tekens, laten ze hiermee los.

Uitzonderingen voor citaten en polls

Twitter heeft bekend gemaakt dat meerdere zaken op het netwerk niet meer aan de 140 tekens limiet hoeven te voldoen. De meest opvallende zaken waarvoor geen regels meer gelden zijn de citaten en de polls. Geciteerde tweets mogen zolang zijn als dat nodig is. Er wordt dus ook geen nieuwe, ruimere limiet ingesteld. Dat maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker. Voor polls  geldt hetzelfde.

Geen beperking meer voor foto’s

Heb jij regelmatig moeite met de ruimtebeperking op Twitter als het gaat om het plaatsen van gif-afbeeldingen, video’s en foto’s? Goed nieuws, wat ook deze ruimtebeperking zal niet langer in de weg staan.

Tellen mentions wel of niet mee?

Twitter werkt op dit moment nog aan mogelijkheden om ook de mentions niet meer te laten meetellen voor de 140 tekens. Of dit ook daadwerkelijk door zal gaan is nog maar de vraag, maar Twitter is de optie wel al aan het testen. Grote kans dus dat het er toch wel aan zit te komen.

Meer ruimte voor interactie

Eerder al zorgde Twitter ervoor dat linkjes in Tweets vanzelf werden verkleind na het plakken in een tweet. Met deze nieuwe aanpassingen wil Twitter ervoor zorgen dat gebruikers meer ruimte krijgen om zich te uiten op een manier die niet beperkt wordt door 140 tekens. Velen zijn hier al erg enthousiast over, maar er worden ook wel wat negatieve geluiden gehoord. Zo zijn er mensen die vinden dat Twitter zit te knabbelen aan dé factor die Twitter juist zo uniek maakt.

Twitter training

Twitter blijft natuurlijk voortdurend ontwikkelen. Wil jij helemaal bij de tijd blijven als het om Twitter gaat? Volg dan nu onze Twitter training, een cursus of een leuke workshop!