Visuele content is er om te delen op social media

Visuele content komt steeds vaker voorbij op social media, en dat is ook niet heel gek. Het is zo dat visuele content aanzienlijk vaker wordt gedeeld dan gewoon geschreven content, ook wanneer beide dezelfde boodschap bevatten.

Visuele content is effectiever

Boodschappen worden op meerdere manieren verstuurd door ondernemers. De boodschap kan worden verteld, worden geschreven en in beeld worden gebracht. D doelgroep kan dus verschillende zintuigen inzetten om de boodschap te ontvangen. Het is goed om te weten dat mensen van alles wat zij horen slechts zo’n tien procent onthouden. Van gelezen informatie wordt twintig procent onthouden en van visuele boodschappen die gezien worden wordt maar liefst tachtig procent onthouden. Hier kan je op inspelen met visuele content.

Social media weten het ook

Waarom denk je dat Instagram ineens zo belachelijk hard aan het groeien is? Omdat steeds meer ondernemers ontdekken dat beelden veel sneller in de hersenen worden verwerkt en opgeslagen dan tekst. Instagram draait om beelden, net als Pinterest en YouTube, en daardoor groeit het sociale netwerk. Social media spelen dan ook handig in op mogelijkheden betreffende beeldmateriaal. Visuele content wordt maar liefst 60.000 maal sneller in de hersenen verwerkt dan tekstuele content.

Resultaten

Om wat voorbeelden te geven. Een visuele boodschap doet het op Facebook een kleine veertig procent beter dan een tekstuele boodschap. Tweets met beeldmateriaal worden dubbel zoveel gedeeld dan dezelfde posts zonder beeldmateriaal. Het gaat om alle soorten beeldmateriaal, dus om presentaties, foto’s, infographics, video’s en afbeeldingen.

Zelf visuele content maken?

Je kan heel goed zelf visuele content maken die het heel goed doet op social media, want men deelt veel liever visuele content dan tekstuele content. Je hoeft echt niet zelf met een camera aan de slag als je dat niet wilt. Je kan rechtenvrije foto’s gebruiken, bijvoorbeeld via Morguefile, New Old Stock, Unsplash of Freeimages. Met Awesomescreenshot kan je screenhots maken, bewerken en direct ook delen op social media. Kijk ook zeker eens verder voor de vele mogelijkheden met Canva, Venngage en de WordSwag app.

Luchtfoto’s

Luchtfoto’s doen het altijd goed als het gaat om visuele content. Wil jij luchtfoto’s hebben, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om deze te maken? Wij helpen je verder!