Travelblogger: Zo reis je gratis over de wereld!

travelblogger

Velen hebben de droom om gratis de wereld over te reizen als travelblogger. Hoe mooi is het om kosteloos alle werelddelen te kunnen bezoeken en volop te genieten van het leven enkel door te bloggen? Het is niet vreemd dat veel mensen een travelblogger willen worden. Wie het slim aanpakt kan het voor elkaar krijgen, maar hoe pak je het nu slim aan?

5 tips van succesvolle travelbloggers

Travelbloggers leven al jarenlang hun droom. Het is zelfs zo dat in al sinds 2011 het Travel Bloggers Unite congres in Rotterdam plaatsvindt. Nu bekend is dat succesvolle travelbloggers daadwerkelijk gratis de wereld over kunnen reizen ontwikkelen steeds meer mensen de ambitie om travelblogger te worden. Wij hebben de beste tips van succesvolle travelbloggers voor je verzameld.

1. Zorg dat je échte waarde biedt

Als je nog moet beginnen met je reisblog, dan kun je niet verwachten dat je aangeboden wordt om een gratis reis naar de andere kant van de wereld te gaan maken. Je moet al een goede basis hebben, zodat het voor reisaanbieders écht waarde heeft om jou op reis te sturen. Kortom, een vermelding in jouw blog moet waardevol zijn voor de travel business.

2. Durf te vragen

Er zijn maar weinig branches waarin het geluk en het succes zomaar aan komen waaien. Voor een travelblogger gaat het ook echt allemaal niet vanzelf. Je moet durven vragen. De beste travelbloggers geven aan dat je altijd ‘nee’ te horen krijgt, maar dat je je daardoor niet uit het veld moet laten slaan. Van elke 10 telefoontjes is er op den duur altijd wel eentje raak. Pak de telefoon op en vraag gewoon om een tripje in ruil voor een vermelding in jouw geweldige travel blog.

3. Zoek uit wie het nodig hebben

Als je dan eenmaal honderden lezers van je reisblog hebt, dan kun je toch wel zeggen dat een vermelding in jouw blog waarde heeft. Benader je hotels die constant volgeboekt zitten of reisbureaus die de ene reis na de andere verkopen? Dan gaat het je niet lukken om iets leuks in handen te krijgen. Zoek juist naar die partijen die dat extra beetje promotie even heel hard nodig hebben.

4. Begin klein

Het is niet heel zinvol om direct op zoek te gaan naar gratis reizen naar Afrika. Dit gaat je niet lukken. Je moet hiervoor eerst al een succesvol travelblogger zijn. Begin daarom klein. In Nederland kun je starten met een gratis weekje op een camping of een overnachting in een hotel. De volgende keer wil je een iets duurdere suite ervaren voor een nacht of twee. Als je in Nederland lekker bezig bent geweest, dan kun je naar België stappen, bijvoorbeeld. Een travelblogger werkt zichzelf in kleine stapjes naar een ‘trip around the world’.

5. Ontwikkel en promoot je kwaliteiten

Schrijf je alleen? Dan moet je er rekening mee houden dat je een flink aantal trips laat lopen. Je zal meer interesse van de juiste partijen krijgen als je ook fantastische foto’s maakt en publiceert. Heb je dit onder de knie? Leer dan professionele video’s te maken. Een spontaan vlogje hier en daar doet het ook zeker goed. Blijf niet stilstaan als je een succesvolle travelblogger wilt worden!

Succesvol starten?

Wil jij dan nu eindelijk echt een reisblog beginnen met de ambitie om ooit ook een succesvol travelblogger te worden? Misschien kunnen wij je helpen met het publiceren van de eerste blogs in de juiste stijl. Je kunt je blog dan (tijdelijk) aan ons uitbesteden.