De top 5 voordelen van social media marketing

Social media marketing levert je veel voordelen op. Toch heeft niet elk bedrijf hetzelfde doel als het gaat om de inzet van de sociale kanalen. Elk bedrijf is anders en het is vooral belangrijk om je social media-activiteiten aan te passen op je doelgroep en op wat bij jouw bedrijf past. Uiteindelijk zijn er belangrijke voordelen te behalen met social media marketing. In deze blog delen we de top 5 voordelen van social media marketing op basis van de activiteiten van social media marketeers.

Daarom kies je voor social media marketing

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met een ervaren social media marketeers. De grotere bedrijven hebben al een compleet social media team samengesteld om het maximale uit de sociale kanalen te halen. De kleinere bedrijven, waaronder ZZP’ers, voeren de activiteiten op de sociale kanalen vaak zelf uit. Hoe je het doet, is eigenlijk niet belangrijk. Het is echter wel belangrijk dat je je bewust bent waar je social media marketing het beste voor kunt inzetten. Onderstaand worden de 5 belangrijkste doelen en voordelen van social media marketing besproken die uit onderzoek zijn gebleken.

1. Zorgen voor meer online zichtbaarheid

Online zichtbaarheid is het belangrijkste voordeel van activiteiten op social media. Hierbij maakt het niet direct uit of het gaat om betaalde marketing activiteiten of om organische resultaten. Maar liefst 85 procent van de social media marketeers ziet de toenemende online zichtbaarheid als het belangrijkste voordeel van social media marketing.

2. Het laten groeien van verkeer naar de website

Het is om meerdere redenen belangrijk om meer verkeer naar de website te realiseren. Uiteraard is dit belangrijk om de kring betalende klanten te laten groeien, maar dit is ook belangrijk voor bijvoorbeeld de posities in Google. Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe beter je in Google gevonden wordt. Maar liefst 75 procent van de marketeers zet het toenemende verkeer naar de website op de tweede plaats van belangrijkste voordelen van social media marketing.

3. Het genereren van leads

Natuurlijk ligt er ook veel focus op het genereren van leads. Dit staat dan ook op de derde plek van belangrijkste voordelen. Maar liefst 66 procent van de social media marketeers geeft aan dat zij social media marketing inzetten om meer leads te genereren.

4. Een loyale groep volgers opbouwen

Iedereen weet dat het opbouwen van een grote groep volgers lastig is. Het kost tijd, moeite en veel energie. Het is daarentegen zeker de moeite waard om hier tijd in te investeren. Wanneer je een loyale groep volgers hebt, dan kun je op deze volgers rekenen voor bijvoorbeeld het delen van je posts en linkjes. Ze dragen bij aan jouw succes. Meer dan de helft van de marketeers, namelijk 58 procent, geeft aan dat zij zich inzetten op het ontwikkelen van een loyale groep volgers.

5. De verkopen stimuleren

Uiteindelijk wil iedere ondernemer natuurlijk vooral ook de omzet verhogen. Het is dan ook niet vreemd dat veel marketeers met social media marketing focussen op het stimuleren van de verkopen. Dit is dan ook de afsluiter van de lijst belangrijkste voordelen én redenen om social media marketing toe te passen. Maar liefst 57 procent van de marketeers geeft aan social media marketing in te zetten om de verkopen te stimuleren.

Stel altijd eerst een effectieve social media strategie op

Het is belangrijk om social media-activiteiten aan te pakken volgens een sterke strategie. Deze stel je op aan de hand van meerdere onderzoeken, onder meer naar je eigen bedrijf, naar de markt en natuurlijk naar je doelgroep. Wil jij met social media aan de slag, maar vind je het lastig om een effectieve social media strategie te ontwikkelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.