Drie gouden tips voor meer volgers

Stel je begint een Twitter-account en stuurt zo af en toe een tweet de wereld in. Dit is allemaal leuk, maar hoe zorg je ervoor dat de wereld jou tweets ook leest? Volgers zijn heel belangrijk hiervoor, bij hen verschijnt jou tweet immers in de tijdlijn. Het blijft echter moeilijk om volgers te vinden (en te behouden). Drie gouden tips om meer volgers te krijgen.

Gouden tips voor meer volgers op Twitter

Hieronder geef ik je graag 3 gouden tips om meer volgers te krijgen!

1. Volg anderen, dan gaan zij jou ook volgen

Een ongeschreven regel op Twitter is wanneer jij iemand volgt, zij jou ook wel willen volgen. Zoek dus mensen die je interessant vindt en/of binnen jou branche vallen en ga hen volgen. Zij krijgen dan een mailtje hierover, waarna de kans groot is dat ze jou kennen en/of interessant vinden en je ook zullen gaan volgen. Kijk wel uit dat het aantal mensen dat jij volgt en die jou volgen wel in balans blijft, anders krijg je een slechte reputatie op Twitter.

2. Leuke en interessante tweets

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar zorg ervoor dat je interessante nieuwjes, inside-tips of ander leuks twittert. Hierdoor blijven je volgers geïnteresseerd en heb je kans dat je nieuwe volgers krijgt doordat je tweets verspreid worden door volgers.

3. Veel interactie met andere Twitteraars

Reageer actief op tweets van anderen. Door ze te bedanken, te feliciteren of in discussie te gaan heb je ook meer kans om reactie terug te krijgen.

Tips voor meer volgers

Leon heeft, live vanuit Dubai, een filmpje gemaakt waarin hij deze tips nog eens toelicht!

Meer weten over Twitter?

Boek dan nu een training waarmee u Twitter effectief zakelijk kan inzetten.