5 manieren om je online zichtbaarheid te optimaliseren

Je online zichtbaarheid optimaliseren, is een doorgaand proces. Er wordt wel eens gedacht dat dit een eenmalige actie is, maar in werkelijkheid blijft het je aandacht vragen. Natuurlijk kun je je online zichtbaarheid boosten, bijvoorbeeld door in één keer meerdere SEO-teksten op je website te publiceren. Na verloop van tijd neemt dit effect echter af en is er weer actie nodig. Het is daarom beter om gedoseerd en met regelmaat aandacht te besteden aan de optimalisatie van je online zichtbaarheid. Maar hoe doe je dat?

Zo kun jij makkelijk je online zichtbaarheid verbeteren

Er zijn meerdere manieren om je online zichtbaarheid te optimaliseren. Niet elke optie zal voor jou geschikt zijn, maar voor alle bedrijven geldt dat er altijd meerdere mogelijkheden zijn. Wij geven je graag inzicht in 5 verschillende manieren om je online zichtbaarheid te verbeteren.

1. Juist gebruik van visuele content

Visuele content wordt steeds belangrijker. Maak dan ook vooral veel gebruik van foto’s en bijvoorbeeld video’s op je website. Belangrijk hierbij is dat je alle metagegevens goed invult. Laat de ALT-tekst bij een foto bijvoorbeeld nooit leeg, maar gebruik hier een focus keyword waarop de afbeelding gevonden kan worden. Het is belangrijk om je er bewust van te zijn dat je via Google niet alleen op tekst gevonden wordt, maar ook op visuele inhoud. Besteed hier voldoende aandacht aan en vul alle metagegevens slim in.

2. Ga aan de slag met gastblogs

Er zijn tegenwoordig heel veel bedrijven die bloggen en er zijn websites die puur op bloggen gericht zijn. Zoek eens uit welke blogs er zijn die relevant zijn voor jou. Welke online blogs, van bloggers of van bedrijven, hebben lezers die overeenkomen met jouw doelgroep? Dat zijn mooie partijen om een gastblog voor te schrijven met een link naar je eigen website. Het is wel belangrijk om aan de betreffende partij te vragen of je een link naar je eigen website of blog toe mag voegen. Dit wordt namelijk niet door iedereen toegestaan. Gastblogs zijn ideaal om een relevant publiek te bereiken dat je nu nog niet bereikt.

3. Ga slim om met social media

Als je goed actief bent op social media, dan zijn hier zeker ook mogelijkheden om je online zichtbaarheid te optimaliseren. Het is altijd goed om te zorgen voor voldoende interactie. Krijg je reacties onder een post? Reageer hier dan op. Zie je een mogelijkheid om je antwoord aan te vullen met een link naar je website? Doe dit dan. Het helpt je online zichtbaarheid te verbeteren. Vraagt iemand bijvoorbeeld hoe je jouw product het best kunt gebruiken en heb jij toevallig een blog met relevante tips online staan? Vul je antwoord dan aan met een link naar dit blog.

4. Bouw effectief aan betrokkenheid en loyaliteit

Hoe meer mensen jouw website bezoeken en hoe meer tijd zij op jouw website besteden, hoe beter dit is voor je online vindbaarheid. Met het oog hierop is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen je vertrouwen, dat zij meer betrokken raken en ook loyaal zijn. Komen zij bijvoorbeeld elke maand terug op je website om jouw nieuwe blog te lezen? Dan dragen zij bij aan het optimaliseren van je online zichtbaarheid. Investeren in een goede relatie met je doelgroep levert je altijd belangrijke voordelen op.

5. Aandacht voor SEO in je zakelijke blogs

Als je zakelijke blogs schrijft, dan zijn deze teksten natuurlijk dé manier om steeds verder aan je online vindbaarheid te bouwen. Je kunt namelijk heel makkelijk een effectieve combinatie maken tussen SEO en je zakelijke blogs. Kies voor elk blog de juiste zoektermen, ga aan de slag met SEO bewust schrijven en blijf vooral ook actief met het zakelijk bloggen. Hoe meer zakelijke blogs je online hebt staan, hoe beter het voor je online vindbaarheid is. Wel geldt hierbij dat je zakelijke blogs veel waarde moeten bezitten. Zorg dus voor sterke blogs die echt meerwaarde bieden aan je lezers.

Wij helpen je graag met zakelijke blogs

Wil jij je online zichtbaarheid structureel optimaliseren? Dan kun je niet zonder zakelijke blogs. Toch wordt niet iedereen dolgelukkig van het schrijven van zakelijke blogs. Kost het jou ook bloed, zweet en tranen? Dan is het goed om te weten dat je het schrijven van je zakelijke blogs ook prima kunt uitbesteden aan ons. Wij helpen je op die manier graag om je online zichtbaarheid structureel te optimaliseren. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan contact met ons op.