Social media strategie voor elke dag

Je hebt een goede social media strategie nodig om het maximale uit je sociale kanalen te halen. Ieder bedrijf weet wel dat het heel belangrijk is om goed actief te blijven. Toch komt er nog veel meer kijken bij het beheren en bijhouden van je sociale profielen. Het komt veel voor dat de profielen van bedrijven als het ware ‘stilstaan’. De bedrijven houden wel bij wat er nu gebeurt, maar werken niet aan uitbreiding en ontwikkeling. Zonde, want hier liggen kansen.

Gebruik deze social media planning

Wij hebben een handige planning opgesteld die voor ieder bedrijf toe te passen is. Door deze social media strategie te gebruiken weet je zeker dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan de sociale kanalen, maar dat je er wel het maximale uit weet te halen voor je bedrijf. Natuurlijk zijn er meer social media activiteiten te noemen. Met onderstaande planning laten we zien dat je in 40 minuten tijd slim kunt werken aan het opbouwen, uitbreiden en ontwikkelen van je social media succes.

1. Nieuws lezen

Neem 15 minuten de tijd voor het controleren van je RSS en Google Alerts. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws. Wellicht vind je nog nieuwtjes om slim op in te spelen.

2. Tweets inplannen

Reserveer 10 minuten voor het inplannen van 3 tot 5 tweets. Denk aan tweets over je blog of over de nieuwtjes die je hebt gelezen. Varieer voldoende en verspreid de tweets over de werkdag.

3. Contacten zoeken

Twitter is een sociaal kanaal dat eigenlijk moet blijven groeien voor een optimaal effect. Neem daarom 5 minuten de tijd om te zoeken naar 2 of 3 interessante profielen op Twitter en ga deze volgen.

4. Gesprek starten

Neem 5 minuten de tijd voor het maken van een Facebook bericht dat een gesprek in je community op gang brengt. Je kunt Google Analytics gebruiken om inzicht te krijgen in de onderwerpen die het meest interessant worden gevonden op jouw website.

5. LinkedIn connecties leggen

LinkedIn is heel belangrijk voor professionals die serieus zijn als het om hun business gaat. Je hebt een waardevol netwerk op LinkedIn nodig om er voordeel uit te kunnen halen. Neem daarom elke dag 5 minuten de tijd om te zoeken naar interessante personen waarmee een verbinding voordelig is. Zo werk je elke dag aan het uitbreiden van je slimme netwerk.

Meer doen met social media?

Heb jij het idee dat je onvoldoende uit social media haalt? Inspanningen op de sociale kanalen zijn niet erg, maar ze moeten je natuurlijk wel voldoende opleveren. Neem eens een kijkje bij onze social media trainingen. Er zitten zeker goede opties voor je bij, zodat jij leert hoe je veel meer uit jouw sociale kanalen kunt halen.