5 tips om je LinkedIn te updaten!

Je kunt in deze tijd als professional echt niet zonder profiel op LinkedIn. Je hebt niet alleen een profiel nodig, maar je hebt ook connecties nodig die waardevol voor je zijn. Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat je goed actief bent op dit sociale kanaal. Helaas gebeurt het veel dat mensen een profiel aanmaken en er vervolgens nooit meer naar omkijken. Zonde, want zo loop je veel kansen mis.

Zo geef je je LinkedIn profiel een boost

Op LinkedIn zijn veel onvolledige profielen te vinden, maar ook zeker aardig wat verouderde profielen. Voor velen zou het dan ook een goed idee zijn om eens de bezem door het profiel te halen en te zorgen voor goede verbeteringen. Wij geven je 5 slimme tips om je LinkedIn profiel effectief te updaten.

1. Word lid van groepen

LinkedIn is onder meer waardevol door de mogelijkheid om je aan te melden bij groepen. Hier kun je gesprekken starten en commentaar geven op onderwerpen die relevant zijn voor je niche. Je kunt de juiste groepen vinden door te zoeken op onderwerpen of trefwoorden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een eigen groep te starten. Bedenk hiervoor wie je wilt aantrekken. Doe onderzoek en ontdek hoe jij met jouw groep waarde kunt bieden aan deze professionals.

2. Stel en beantwoord vragen

Op LinkedIn worden veel vragen gesteld. Hier kun jij laten zien dat je een expert bent. Zoek naar die vragen waarop jij een helder en compleet antwoord kunt geven. Help een ander uit de brand, adviseer en deel je kennis. Dit zorgt voor meer waarde voor je profiel en zeker meer waardevolle connecties op den duur. Natuurlijk kun je zelf ook relevante vragen stellen. Uiteindelijk kom je zo in contact met de juiste mensen.

3. Werk je vaardigheden bij

Je kunt op basis van vaardigheden makkelijker in contact komen met andere experts in je niche, waar ook ter wereld, maar je kunt je ook focussen op de experts bij jou in de buurt. Met behulp van de vaardigheden kun je makkelijker contact leggen met die connecties die ertoe doen. Wel is het dan belangrijk dat dit onderdeel up-to-date is. Werk het dus met regelmaat bij. Het gedeelte over vaardigheden geeft je ook het voordeel van informatie van top professionals in jouw vakgebied samen te voegen. Blijf je concurrenten voor door onderzoek te doen naar vaardigheden die nodig zijn om te slagen in de markt van vandaag.

4. Onderzoek wat er gebeurt

LinkedIn is ook ideaal om makkelijk bij te houden wat er gebeurt binnen je niche of binnen jouw omgeving. Je kunt lokale, regionale en nationale evenementen vinden op basis van je interesses. Daarnaast zorgt LinkedIn zelf voor een aanvulling met evenementen die mogelijk interessant voor jou zijn. De juiste evenementen kunnen jou de beste kansen bieden om persoonlijker in contact te staan met (potentiële) klanten. Daarnaast levert het je zeker ook goede, nieuwe connecties op.

5. Verwijder slechte connecties

We zijn allemaal wel bekend met de LION-hype die in mindere mate nog altijd actief is. Deze hype levert veel nieuwe connecties op, maar dit betekent ook dat je op een bepaald moment een aardige groep slechte connecties hebt. Er zijn nu eenmaal connecties die eerder kwaad dan goed doen, helaas. Zorg ervoor dat je uitsluitend waardevolle connecties hebt op LinkedIn. Alleen zij kunnen jou verder helpen. Dit betekent uiteraard ook dat je zelf ook geen verzoeken moet sturen naar personen die voor jou niet relevant zijn. Op LinkedIn draait het om waarde en niet om de hoeveelheid connecties die je hebt.

Actiever met LinkedIn

LinkedIn behoort tot de belangrijkste sociale kanalen voor professionals. Je kunt eigenlijk niet meer zonder LinkedIn profiel. Toch vinden velen het wel lastig om op de juiste en meest effectieve manier om te gaan met LinkedIn. Wil jij actiever worden op dit kanaal, maar weet je niet goed hoe? Wij helpen je graag. Je kunt bij ons altijd een LinkedIn training volgen die bij je past.