5 Technieken om sneller blogs te schrijven

blog sneller schrijven

Het is niet altijd makkelijk om een blog uit de losse pols te schrijven. Soms ontbreekt het je aan inspiratie en soms ontbreekt het je aan tijd. Heel vervelend, zeker als je tot het laatste moment wacht. Er zijn ondernemers die een blog gaan schrijven op de dag dat deze ook gepubliceerd moet worden. Het kan natuurlijk zijn dat de druk juist zorgt voor een boost, maar dat last minute werk kan zich ook tegen je keren.

Blogtips helpen je verder

Een blog schrijven hoeft geen uren te duren. Sterker nog, het lukt je vrij snel, zolang je maar weet waar je het over gaat hebben. Wie een begin heeft, heeft ook al snel een einde. Wij hebben 5 praktische tips voor je die je helpen om je blogs sneller te schrijven.

1. Zorg voor een goed plan

Je hebt eerst een plan nodig. Als je wacht tot het laatste moment, dan kan dit voor een blokkade zorgen, waardoor je niet eens in staat bent om een goed onderwerp te bedenken. Als je een plan hebt, dan heb je een blog. Zorg er dus voor dat je steeds een goed plan hebt voor je onderwerpen. Op een gemiddelde dag kom je best wel wat onderwerpen tegen. Je besteedt er alleen geen aandacht aan. Het is goed om deze onderwerpen te noteren voor die momenten waarop je geen onderwerp kunt bedenken.

Maak gebruik van een mindmap om ideeën te krijgen voor nieuwe blog onderwerpen.

2. Plannen buiten je werkplek

Het is goed om het schrijven van je blogs op te delen in twee aparte momenten, namelijk het moment waarop je het blogartikel bedenkt en het moment waarop je het blogartikel daadwerkelijk schrijft. Voor je creativiteit is het beter om je blogs te bedenken op een plek buiten je werkplek. Denk aan een park, aan een gezellige bar of aan een sfeervolle strandtent met zicht op zee.

Vrijheid, blijheid! Het helpt je om je blog makkelijker vorm te geven in je hoofd. Vervolgens kun je het op je werkplek schrijven.

3. Schrijf een kwartier per dag

Onderzoek heeft uitgewezen dat je niet langer dan een kwartier onafgebroken kunt schrijven in een goede concentratie. Het is dus goed om je blogs steeds op te delen in kwartiertjes. Schrijf een kwartier per dag aan een blog en einde van de week heb je een masterpiece online staan. Krijg je het toch voor elkaar om binnen dat kwartier in de flow van het schrijven te komen? Breek het dan niet af omdat het kwartier voorbij is. Dat is zonde van je flow. Daar moet je juist gebruik van maken. Merk je dat je vast komt te zitten? Probeer dan je kwartier toch vol te maken.

4. Stel deadlines voor je blogs

Deadlines helpen je om goed in je flow te komen. Het is zo dat je scherper bent naar mate de deadline dichterbij komt. Wil je je blog over een week klaar hebben? Zet dan je deadline over een dag voor het eerste deel van je blog. Als je je deadline ook pas over een week plaatst, dan ben je te ontspannen en lukt het je niet totdat je écht moet. De deadline komt immers in zicht. Dit geeft al aan hoeveel een deadline voor je kan doen. Korte deadlines zijn dus beter dan lange deadlines.

Als je besluit om te gaan bloggen doe dit dan dagelijks, wekelijks of maandelijks. Zorg voor een ritme.

5. Focus op het eindresultaat

Wanneer je je focust op het eindresultaat, dan focus je eigenlijk op de beloning die je krijgt. Dit werkt met alles zo. Als jij op vakantie gaat, dan heb je waarschijnlijk helemaal geen zin om uit te zoeken wat je mee moet nemen en je hebt ook weinig zin om je koffer in te pakken. Veel werk en veel gedoe… Maar als je je bedenkt dat je pas kunt gaan genieten van zon en zee als je je koffers hebt ingepakt, dan wordt het al een stuk makkelijker. Je vakantie is immers je beloning. Bij blogs geldt dit precies zo. Door je te focussen op het eindresultaat wordt het schrijven van je blog een stuk gemakkelijker.

Blogs uitbesteden

Lukt het je echt niet om je blogs op tijd te schrijven en direct ook effectief en hoogwaardig te maken? Wij kunnen deze taak ook van je overnemen. Je kunt je blogs uitbesteden aan onze ervaren blogschrijvers.