Een persoonlijke LinkedIn URL instellen

persoonlijke linkedin url

Een persoonlijke LinkedIn URL kan om meerdere redenen nuttig zijn. Het is niet het eerste waar je aan denkt bij het aanmaken van een LinkedIn profiel en veel mensen weten ook eigenlijk niet dat het kan. Toch is het wel verstandig om het te doen. Een persoonlijke LinkedIn URL brengt namelijk zo zijn voordelen met zich mee.

Waarom een persoonlijke LinkedIn URL?

Met een persoonlijke LinkedIn URL kun je op de eerste plaats natuurlijk je naam in zekere zin beschermen op het professionele platform. Veel mensen hebben te maken met naamgenoten op social media, ook op LinkedIn, en het vastleggen van een persoonlijke LinkedIn URL zorgt ervoor dat een ander er niet meer mee vandoor kan gaan. Een ander voordeel is wel dat je LinkedIn profiel direct aanzienlijk hoger scoort in de organische resultaten van Google wanneer je gebruik maakt van een persoonlijke LinkedIn URL en iemand zoekt specifiek op jouw naam. Last but not least; een eigen LinkedIn URL staat mooier, netter en professioneler op een visitekaartje of bijvoorbeeld op je curriculum vitae.

Wat is het verschil met de standaard LinkedIn URL?

Een standaard LinkedIn URL is behoorlijk lang. Bij iedereen start deze URL natuurlijk met ‘https://nl.linkedin.com/’. Vervolgens komt hier een hele rits achteraan. Vaak eerst de voornaam, een streep en dan de achternaam. Dan is het nog niet klaar, want dan komt er ook nog een hele reeks getallen, letters en tekens achteraan. Een standaard LinkedIn URL ziet er bijvoorbeeld uit als https://www.linkedin.com/in/pietertje-klaassen-63c93570/?ppe=1. Een persoonlijke LinkedIn URL zou er als volgt uit kunnen zien: https://nl.linkedin.com/in/pietertjeklaassen. Een behoorlijk verschil dus!

Hoe stel je een persoonlijke LinkedIn URL in?

Leuk natuurlijk, maar hoe verander je die ellenlange URL nu in een persoonlijke LinkedIn URL? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt hiervoor het volgende stappenplan volgen:

  • Ga naar je eigen LinkedIn Profiel
  • Klik op Profiel Bewerken
  • Aan de rechterkant in beeld zie je ‘www.linkedin.com/in/’ staan
  • Klik op het potloodje om de URL te wijzigen
  • Voer de gewenste persoonlijke LinkedIn URL in
  • Klik op Opslaan
  • Klaar!

Het werkt niet!

Het kan zijn dat je een melding krijgt dat de standaard URL niet gewijzigd kan worden in de persoonlijke LinkedIn URL die je hebt gekozen. Denk dan niet dat het niet werkt. In dit geval is het helaas zo dat iemand anders deze URL al heeft vastgelegd als zijn of haar persoonlijke LinkedIn URL. In dit geval is het nodig om een andere URL te kiezen. Zet er bijvoorbeeld een geboortejaar achter. Vaak is deze dan nog niet vastgelegd door iemand anders.

Meer LinkedIn tips?

Wil jij meer praktische LinkedIn tips, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van dit professionele netwerk? Schrijf je dan eens in voor onze LinkedIn training!