Je persoonlijke LinkedIn profiel zakelijk gebruiken

We zien het steeds vaker voorkomen; persoonlijke LinkedIn profielen die worden gebruikt als zakelijke pagina. Dit heeft met meerdere zaken te maken, maar vooral met het aantal personen in het netwerk.

Een groot persoonlijk netwerk

Veel professionals starten tegenwoordig eerst freelance. Als freelancer heb je geen zakelijke page op LinkedIn nodig, maar je bouwt in je business natuurlijk wel contacten op. Hierdoor groeit het aantal personen in je persoonlijke netwerk op LinkedIn. Wanneer je vervolgens een inschrijving bij de Kamer van Koophandel hebt, en je officieel als onderneming van start gaat, dan kan je een bedrijfspagina maken. Nadeel hiervan is wel dat je je netwerk niet vanzelfsprekend meeneemt.

Je begint weer met 0 connecties

Het feit dat je weer met 0 connecties moet beginnen op LinkedIn staat veel professionals tegen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om je nieuwe bedrijfspagina op LinkedIn te presenteren aan de connecties die je met je persoonlijke profiel hebt verzameld, maar in verreweg de meeste gevallen loopt dit allemaal niet zo’n vaart. Alle reden dus om je persoonlijke page maar te blijven gebruiken voor je bedrijf.

Het is verboden!

Wat veel mensen niet weten is dat het ronduit verboden is om je persoonlijke profiel te gebruiken voor je bedrijf. Waarom we dit niet weten? Omdat het in de voorwaarden van LinkedIn staat, en laten we eerlijk zijn, die leest niemand! We moeten tegenwoordig overal akkoord gaan met algemene voorwaarden, ofwel de Terms of Conditions. We hebben helemaal geen zin om een lap tekst met onbegrijpelijke taal te lezen en ook nog eens volledig te begrijpen, dus gaan we akkoord zonder te weten waar we precies mee akkoord gaan. In het geval van LinkedIn ga je er dus mee akkoord dat het persoonlijke profiel niet als bedrijfspagina gebruikt mag worden.

Toch maar een zakelijk profiel

Denk jij nu ‘oh-oh’, omdat jij je persoonlijke profiel wel als bedrijfspagina gebruikt? Er is niet veel controle op, dus het is niet direct een gevaar voor je hele netwerk. Toch is het wel verstandig om op korte termijn een bedrijfspagina aan te maken.

En als je het niet wilt veranderen?

Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten. Als jij je persoonlijke profiel als bedrijfspagina wilt blijven gebruiken, dan is dat natuurlijk jouw keuze. Het is wel goed om te weten dat mensen je kunnen aangeven als spammer, waarna er een controle plaats zal vinden en je mogelijk verwijderd wordt van LinkedIn. Daarnaast kan je natuurlijk ook geen gebruik maken van diverse voordelen van een bedrijfspagina, zoals het zien van statistieken, het aanmelden van medewerkers, adverteren, showcases en een carrière page.

Weet je gewoon niet hoe?

Het kan ook zijn dat je gewoon niet weet hoe je nu een goed en effectief bedrijfsprofiel op LinkedIn maakt. Bekijk dan eens onze mogelijkheden op het gebied van LinkedIn trainingen.