5 Tips voor de perfecte LinkedIn profielfoto

Heb jij weleens goed gekeken naar de profielfoto’s op LinkedIn? Dan is het je waarschijnlijk ook opgevallen dat steeds meer mensen kiezen voor een professionele profielfoto. Dit is ook logisch, want als je ergens professioneel over wilt komen dan is het wel op LinkedIn. Toch zien we ook nog veel home-made foto’s voorbij komen. Dat is zeker niet erg, want ook veel home-made pics hebben een goede uitstraling. Helaas gaat het ook vaak mis.

Beste LinkedIn profielfoto

Heb jij nog geen goede profielfoto en wordt het nu toch echt tijd dat je daar eens aandacht aan gaat besteden? Dan kun je natuurlijk kiezen voor het werk van een echte fotograaf. Maak je de foto toch liever zelf of wil je deze laten maken door iemand uit je eigen omgeving? Maak dan slim gebruik van onze 5 tips voor de beste LinkedIn profielfoto.

1. Kies voor een rustige achtergrond

Hoe rustiger de achtergrond is, hoe mooier jij uitkomt op de foto. Het is dan ook beter om de foto te maken tegen een effengekleurde muur, bijvoorbeeld, dan op een station. Het is niet aan te raden om andere mensen of veel objecten te betrekken in je LinkedIn profielfoto.

2. Kijk de mensen aan

We zien nog weleens profielfoto’s op LinkedIn voorbij komen waarop we het profiel van de persoon zien of waarop de persoon ‘dromerig’ naar het plafond kijkt. Leuk voor op andere sociale netwerken, maar niet voor op LinkedIn. Je wilt vertrouwen, professionaliteit en eerlijkheid uitstralen op je profielfoto en dan is het nodig om recht in de camera te kijken.

3. Zorg dat je je goed voelt

Als jij je goed voelt, dan straal je dit ook uit. Ben je chagrijnig, boos of misschien wel verdrietig? Ga dan niet mooi zitten voor de camera om een profielfoto te laten maken, want hoe breed je lach ook is, mensen zullen zien dat je het niet meent. Een foto laat meer persoonlijkheid zien dan je vaak denkt, dus zorg ervoor dat je ‘happy’ bent als de foto genomen wordt.

4. Houd het zo natuurlijk mogelijk

Tegenwoordig kunnen we gebruik maken van eindeloos veel opties om onszelf net even mooier te maken dan we in werkelijkheid zijn. We kunnen bijvoorbeeld de hals wat slanker maken, de ogen wat groter maken, de tanden net een tintje witter maken en acné laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mooi natuurlijk, maar zo ben jij niet! Je LinkedIn profiel is bedoeld om mee te netwerken en mensen willen weten wie jij bent. Ze willen weten wie zij gaan ontmoeten tijdens een eerste afspraak. Het kan heel vervelend uitpakken als je er in het echt heel anders uitziet. Houd je foto zo natuurlijk mogelijk, dan is het perfect.

5. Knippen en plakken met je vakantiefoto’s

Weet je nog, die foto die langs de kust van Madeira werd gemaakt op het moment dat de wind je haren zo mooi liet wapperen? Op geen enkele foto zit je haar zo aantrekkelijk als op die foto. Dus, je knipt je hoofd uit deze foto en gebruikt deze als profielfoto op LinkedIn. Niet doen! Vakantiefoto’s zijn bedoeld voor op andere sociale netwerken of voor in je fotoalbum thuis. Het knutselen met privéfoto’s levert zelden een goede en professionele foto op voor je LinkedIn pagina.

Alles weten over LinkedIn?

Je profielfoto is een belangrijk onderdeel van je account. Je hoeft zeker geen fotomodel te zijn. Je moet vooral ‘echt’ zijn om zakelijk aantrekkelijk te zijn op LinkedIn. Wil jij weten hoe jij maximaal profijt haalt uit je LinkedIn profiel en account? Volg dan eens een LinkedIn training.