Maak de perfecte LinkedIn profielfoto met deze 5 tips

Tegenwoordig wordt de eerste indruk van een ondernemer niet meer bepaald door het praatje, maar door het plaatje. Foto’s en andere visuele beelden worden steeds belangrijker op social media. Je profielfoto op LinkedIn is een van de belangrijkste punten waarop je contacten jou beoordelen. Het is daarom heel belangrijk om een goede profielfoto te hebben. Met deze 5 tips heb je straks een stralend profiel!

Een goede LinkedIn foto

Het eerste wat opvalt bij een LinkedIn-profiel is iemand’s foto. Het is daarom van belang dat je met deze foto uitstraalt waar jij voor wil staan met je bedrijf. Dit is lang niet makkelijk en het is dus slim om goed na te denken met welke foto jij jezelf wil presenteren. De perfecte foto is voor iedereen anders, maar de volgende tips gelden voor vrijwel elke profielfoto!

1. Gebruik een professionele foto

De grootste fout die ondernemers maken op LinkedIn, is een vakantiefoto van zichzelf erop zetten. Je wilt serieus overkomen op je partners en klanten. Zorg daarom voor een professionele foto, speciaal genomen voor het bedrijf.

2. Herkenbaarheid

Ten tweede moet je profielfoto duidelijk zijn. Een profielfoto wordt bij reacties maar heel klein afgebeeld, het gezicht is daarom genoeg. Zorg voor een herkenbare en recente foto waarop je helder afgebeeld bent.

3. Uitstraling

Denk goed na over wat je wilt uitstralen. Naast professionaliteit sta jij als bedrijf ook voor andere idealen. Wat wil jij je klanten en partners vertellen met je foto? Oefen voor de spiegel hoe je dit zou kunnen uitstralen. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft, je foto moet ook oprecht en eerlijk zijn.

4. Een glimlach

Het is belangrijk dat je bovenal vriendelijk en aardig overkomt. Iemand die nors kijkt komt al snel als chagrijnig en onaardig over. Met zo iemand zal een potentieel klant niet snel samen willen werken! Een glimlach doet vaak wonderen, maar kijk uit dat je niet forceert en een enge glimlach neerzet.

5. Kleuraccenten

Denk na over welke kleding je aan doet. Alleen maar grijstinten is vaak wat saai en te veel kleur kan vloeken met bijvoorbeeld je website. Kies iets wat past bij de uitstraling die je wilt hebben. Kijk ook naar de huisstijl van je website, passen de kleuren van je kleding hierbij?

6. Kwaliteit

Als laatste is het van belang dat de foto van goede kwaliteit is. Zorg voor goede belichting en scherptediepte, hiermee kun je accenten leggen in een foto en daar wordt hij een stuk mooier van!

Aan de slag met LinkedIn

Een goede foto is slechts een van de weinige elementen van een goed LinkedIn profiel. Wij bieden zowel een profielcheck voor LinkedIn als een workshop LinkedIn zakelijk inzetten aan!