Het nieuwe LinkedIn desktop design

De allereerste Nederlandse profielen zijn inmiddels aangepast naar het nieuwste LinkedIn design voor de desktop / laptop. In 2016 werd de mobiele versie van LinkedIn, de app, ook al onder handen genomen en uiteindelijk voorzien van een compleet nieuw design. Nu was toch echt de desktop versie aan de beurt. LinkedIn is inmiddels begonnen met het uitrollen van deze nieuwe versie en het is duidelijk dat de mobiele versie hier de inspiratiebron voor is geweest.

Het mobiele LinkedIn design op je pc

Als jij één van de gelukkigen bent waarvan het design op de desktop inmiddels is aangepast, dan heb je waarschijnlijk direct al een heel vertrouwd gevoel wanneer je ook gebruik maakt van de LinkedIn app. Het design komt namelijk voor een heel groot deel overeen met de vernieuwde look van de LinkedIn app. Hier waren overigens zowel positieve als negatieve geluiden over te horen. Het nieuwe design zal ons zeker voordelen gaan bieden wanneer we gebruik maken van de pc om LinkedIn te gebruiken. Vooral opvallend is de verbetering van de navigatie. Je kunt nu (of straks als je het nieuwe design nog niet hebt) eenvoudig gebruik maken van tabjes om op de juiste LinkedIn-bestemming te komen.

Ook de feed is aangepast in de LinkedIn desktop versie

Een andere opvallende verandering is die van de feed. Met het nieuwe LinkedIn design wordt er duidelijk meer aandacht besteed aan de relevantie. De feed is persoonlijker per gebruiker en dit levert natuurlijk voordelen op. Helaas wordt er op dit moment in het nieuwe design van LinkedIn voor op de desktop of laptop nog geen gebruik gemaakt van een systeem met kunstmatige intelligentie, maar dit zit er zeker aan te komen.

LinkedIn sneller gebruiken

Misschien heb je het de laatste tijd ook gemerkt. De LinkedIn website was wat langzamer dan gewoonlijk en af en toe was de website helemaal niet bereikbaar. Er wordt dan ook flink aan de weg getimmerd bij LinkedIn.

Een groot voordeel dat het nieuwe desktop design van LinkedIn met zich meebrengt is een toename van de snelheid. De website is ontworpen naar het model van een app, waardoor de laadtijden binnen de perken blijven en je gewoon kunt genieten van een snel werkende website.

Kun jij LinkedIn nog bijhouden?

LinkedIn is heel sterk in ontwikkeling de laatste tijd en er komen meer ontwikkelingen aan. Zo wordt er gewerkt aan een universele search en zullen straks ook updates worden geïndexeerd. Met het nieuwe LinkedIn desktop design wordt duidelijk gemaakt dat het sociale netwerk zich richt op de toekomst.

Krijg jij een beetje het idee dat de ontwikkelingen te snel gaan of wil jij weten hoe jij in de toekomst het maximale uit LinkedIn kunt blijven halen? Volg dan onze LinkedIn training!