LinkedIn stopt met Events applicatie!

LinkedIn heeft op 2 november bekend gemaakt om per 26 november (tijdelijk) te stoppen met de Events applicatie. De reden hiervoor is dat LinkedIn haar producten beter wil maken voor de gebruikers en ze daarom de applicatie compleet stoppen. Het nieuws is bekend gemaakt per e-mail naar diverse gebruikers en op het officiële Help Center blog.
Events applicatie

E-mail met het stoppen van de Events Applicatie

De afgelopen dagen heeft LinkedIn een e-mail gestuurd naar diverse gebruikers met daarin de volgende tekst:

At LinkedIn, we aim to provide a simple, efficient, and delightful experience for members like you. From time to time, we take a look at our products and evaluate how members are using them — and sometimes we decide to retire a feature, so we can better invest those resources in building more great LinkedIn products.

Because you’ve used the LinkedIn Events application, we wanted to let you know that we will be closing the application on November 26, 2012. Still looking for a way to spread the word about upcoming events? Try sharing links on your homepage, or in relevant groups.

Einde van een mooie applicatie

Zelf was ik erg tevreden over de LinkedIn applicatie. Het was de applicatie die ik zelf het meest gebruikte om evenementen aan te kondigen en om te kijken wie er nog meer kwamen. Begin dit jaar heeft de LinkedIn applicatie al een grote update gekregen. Zo was het mogelijk om een Google Maps locatie toe te voegen en om te kijken wie interessant was om te ontmoeten.

Verbeterpunten voor de LinkedIn Events applicatie

Als ik zo vrij mag zijn dan geef ik graag wat verbeterpunten aan LinkedIn waar ze de komenden maanden aan kunnen werken om de Events applicatie te verbeteren:
– Een e-mail versturen naar alle aanwezigen
– Mensen blokkeren om zich aan te melden
– Afgeschermde evenementen optie
– Nieuwsfunctie rondom het event
– Onderling berichten versturen om af te spreken

Alternatieven voor LinkedIn Events

Als marketingmanager, open coffee organisator, secretaresse en/of eventplanner zal je nu op zoek moeten naar een alternatief voor LinkedIn Events. Nu heb ik zelf de afgelopen maanden onderstaande applicaties gebruikt en getest, maar niets werkte eigenlijk zo goed en gemakkelijk als LinkedIn events. Hieronder staan een aantal alternatieven.
Google plus evenementen

Google+ Evenementen

Via Google+ is het mogelijk om een evenement aan te maken. Dit gaat erg eenvoudig, maar aangezien nog weinig mensen Google+ gebruiken komt hier weinig response op. Daarnaast komen de aangemaakte events niet hoog in de zoekresultaten. Ga naar Google+ Evenement.
Eventbrite

Eventbrite

Via Eventbrite kun je zowel gratis als betaalde evenementen maken. De website en de techniek zien er goed uit, echter zie je als bezoeker niet wie er komen en je moet een account hebben. Voor de betaalde evenementen kun je niet met Ideal betalen. Ga naar Eventbrite.

DoAttend

Deze Amerikaanse site biedt een gratis registratiesysteem voor evenementen die gratis te bezoeken zijn, zoals Open Coffee’s. De eventpagina is te voorzien van eigen banners en is ook mobiel prima te bekijken. Daarnaast kun je tijdens het event direct alle foto’s en berichten delen. Ga naar DoAttend.
Facebook Events

Facebook Events

Via Facebook kun je ook evenement maken en promoten. Ik verwacht dat zakelijke professionals hun privé Facebook hier niet voor gaan gebruiken en dat de response laag zal zijn. Facebook Events zijn wel prima voor feesten, braderijen, kermissen enz. Ga naar Facebook Events.

Heb jij nog alternatieven?

Nu de LinkedIn Events applicatie er mee gaat stoppen, kun je natuurlijk ook alle aanmeldingen via je website laten verlopen. Maar misschien heb jij nog wel een goede website / tool die je wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter!