Nieuw: Facebook Marketplace

Facebook heeft iets nieuws uitgebracht, namelijk haar eigen verkoopplatform Facebook Marketplace. Eigenlijk vergelijkbaar met het ‘gewone’ Nederlandse Marktplaats, maar dan van Facebook. Eerder al kwam dit platform uit in Amerika, maar nu is Marketplace ook beschikbaar in zeventien landen in Europa, waaronder Nederland en België.

Hoe werkt Facebook Marktplace?

Marktplace is een apart onderdeel binnen de apps en webversie van Facebook speciaal ontwikkeld voor het kopen en verkopen van spullen.

Het aanmaken van een advertentie is vrijwel eenvoudig te noemen. Het lijkt namelijk erg op het maken van een gewoon bericht op Facebook. Bij het maken van een advertentie kunnen gebruikers foto’s en een beschrijving van het artikel toevoegen. Natuurlijk kan er ook een eventuele vraagprijs bijgezet worden. Bovenin het Marketplace-gedeelte kun je filteren op categorie, dit maakt het zoeken naar jouw gewenste artikel een stuk makkelijker. Net als op gewoon Marktplaats kun je hier ook filteren binnen een bepaalde straal, hierdoor krijg je alleen de advertenties bij jou in de buurt te zien.

Marketplace makes communication between buyers and sellers simple.Learn more about Marketplace here: http://bit.ly/2tSK9cP

Geplaatst door Facebook Marketplace Community op woensdag 16 augustus 2017

Regelen van de betaling

Een artikel verkocht? Het contact met de koper of verkoper kan worden geregeld via Facebook Messenger, de gratis chatdienst van Facebook. Verder vermeldde zij dat de transactie of de verzending van de artikelen niet door Facebook geregeld wordt.

Waar kan ik Marktplace vinden?

Wanneer je de Facebook app gebruikt, kun je Facebook Marktplace helemaal onderaan of juist bovenaan terugvinden, in de rij met icoontjes voor onder meer de nieuwsfeed en het videogedeelte. Op de webpagina kun je het verkoopplatform links in het Verkennen-menu vinden.

Adverteerder niet geheel anoniem

Behalve de advertenties, kun je op Marketplace ook het bijbehorende Facebook-account van de adverteerder bekijken. Je kan dan zien of jullie gemeenschappelijke vrienden hebben en hoelang diegene al lid is van Facebook.

Facebook Marktplace nog niet voor iedereen

De uitrol van de Facebook Marktplace vindt geleidelijk plaats en dat betekent dat het platform mogelijk nog niet voor iedereen tegelijk beschikbaar is. Marketplace komt naar in totaal 19 Europese landen, waaronder ook Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje.

Facebook zakelijk inzetten

Wilt u door middel van Facebook meer naamsbekendheid opbouwen en meer klanten werven? Wij adviseren u graag over hoe u Facebook zakelijk kunt inzetten! Volg onze Facebook training of neem contact met ons op.