Ook Instagram Stories krijgt advertenties

Facebook en Instagram zijn op dit moment toch wel de sociale netwerken die het meest in ontwikkeling zijn. Niet heel vreemd, want ze zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Eerder al konden we je mededelen dat de Facebook video’s van advertenties voorzien gaan worden. Het was dan ook wachten op het bericht dat ook Instagram Stories advertenties gaat toevoegen. Hier is het bericht dan! Na de weergave van advertenties op de reguliere tijdlijn zullen we nu ook advertentieweergaven tegen gaan komen tussen de Instagram Stories.

Reclame in Instagram Stories

Instagram Stories is bijzonder populair. Vooral het feit dat de filmpjes worden verwijderd na 24 uur zonder dat je hier zelf iets aan hoeft te doen zorgt voor deze populariteit. Reden voor Instagram om hier goed gebruik van te maken en er extra geld mee te verdienen. De foto-app zal om deze reden ook worden voorzien van advertenties. Gebruikers zijn overwegend niet zo blij met de toevoeging van reclame aan Instagram Stories, vooral omdat het in de regel al om vrij korte filmpjes gaat die vaak heel persoonlijk zijn.

Waarom is Instagram Stories zo populair?

Instagram Stories is van begin af aan geliefd geweest. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de filmpjes gemakkelijk bewerkt kunnen worden. Je kunt veel extra’s toevoegen, zoals stickers, effecten en teksten. Ideaal natuurlijk voor de creatieve geesten die echt iets moois willen neerzetten. Een voordeel is ook dat we over het algemeen niet jaren later geconfronteerd willen worden met oude video’s. Instagram Stories worden standaard na 24 uur weer verwijderd, waardoor je je ook hier geen zorgen over hoeft te maken.

De reclames komen tussen de Instagram Stories

Instagram heeft besloten om reclames weer te gaan geven tussen de Instagram Stories in. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het wel mogelijk om de reclameweergave over te slaan, maar dit staat nog niet vast. De weergavetijd is immers slechts 15 seconden. Met de gesponsorde content wil Instagram meer geld binnen sprokkelen, waardoor het idee gelijk is aan dat van Facebook.

Leer alles over Instagram

Instagram Stories zal wel populair blijven, ondanks dat er toch wel ontevredenheid bestaat over deze ontwikkeling. Het goede overtreft voor de gebruiker. Wil jij Instagram Stories zakelijk inzetten en wil je alles weten over de mogelijkheden? Doe dan nu een Instagram training!