Live video mag niet ontbreken in je videoplan

Bedrijven hebben in deze tijd echt een videoplan nodig. Daarmee bedoelen we een plan waarin je al je videocontent voor op social media opneemt. Social media gaan steeds meer om videocontent draaien en als modern bedrijf kun je niet achterblijven. Als jij je doelgroep optimaal wilt blijven aanspreken, dan moet je ook met video aan de slag. Je kunt je focussen op diverse soorten videocontent. Het grootste deel kun je vooraf opnemen en posten wanneer je dat wilt. Een andere optie die je zeker niet over wilt slaan is de optie van live video.

Waarom is live video zo interessant voor bedrijven?

Live video is één van de gemakkelijkst te maken soorten videocontent en één van de meest effectieve manieren om je publiek online te bereiken. De statistieken liegen er ook zeker niet om. 64% van de mensen geeft aan het afgelopen jaar een live online video te hebben bekeken. Maar liefst 82% geeft de voorkeur aan live video van een merk in plaats van sociale berichten. Het is dan ook zo dat het makkelijker is om een live video te bekijken dan om dezelfde informatie te moeten lezen. De informatie wordt makkelijker onthouden, waardoor het zeer effectief is. Live video is een fantastische manier om op een persoonlijker en authentieker niveau in contact te komen met je publiek en om je merk menselijker te maken.

Je kunt op veel kanalen live video maken

Live video is tegenwoordig mogelijk op tal van kanalen. Denk maar aan Facebook, Instagram, YouTube of Twitter. Dit biedt voordelen, want je kunt live video hierdoor op meerdere manieren voor je bedrijf en merk laten spreken. Daarnaast is het mogelijk om via elk kanaal een andere doelgroep aan te spreken. Je kunt eenvoudig realtime delen wie je bent en wat je doet, waarbij je je publiek kunt betrekken en inspireren. Spreek bijvoorbeeld de volgende onderwerpen eens aan:

  • Geef je volgers een kijkje achter de schermen van je bedrijf
  • Laat een live evenement zien dat je bijwoont
  • Deel enthousiasme over je nieuwe project
  • Praat over je laatste online cursus

Kies je onderwerpen bewust voor live video

Wat heel belangrijk is voor live video is dat je je goed voorbereidt. Je voordeel kan ook in je nadeel werken als je dit niet doet. Het is belangrijk om voor jezelf goed duidelijk te hebben waar je het over wilt hebben en wat je hierover wilt vertellen. Voorkom dat je midden in een live video stil valt of even niet meer weet wat je wilde zeggen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk je ook dat live video iets is dat je moet blijven herhalen. De sleutel om live video’s te laten werken, is door consistent te verschijnen, een thema rond het onderwerp te creëren zodat ze gedenkwaardig en waardevol zijn voor je publiek en vervolgens je expertise te delen. Dit alles maakt je toegankelijk, geloofwaardig en geeft autoriteit.

Oefen met ander videomateriaal

Eén van de beste tips is wel: oefen met het maken van ander videomateriaal voordat je live video aanspreekt. Door goed te oefenen en comfortabel te raken met de camera zorg je ervoor dat je tijdens live video zelfverzekerd overkomt. Dit is nodig om de boodschap goed over te brengen en vertrouwen te wekken. Wil jij wel met video aan de slag, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan helpen wij je natuurlijk graag. Neem gerust eens contact met ons op.