Waarom interactieve video’s ook voor jou interessant zijn

Interactieve video’s zijn voor elk bedrijf interessant. Veel kleine bedrijven denken dat het niet de moeite waard is om extra aandacht te besteden aan videocontent, bijvoorbeeld door video’s interactief te maken. Niets is minder waar. Zowel grote als kleine bedrijven halen voordeel uit interactieve video, zoals uit video’s met hotspots (aanklikbare gebieden). Waarom is het nu ook voor jou zo interessant om aan de slag te gaan met interactieve video’s? Dat leggen wij je graag uit.

Interactieve video’s zorgen voor een hoge ROI

Video’s in het algemeen zorgen al voor een interessante ROI. Toch, per videosoort kan hier ook nog onderscheid in worden gemaakt. Het investeringsrendement is voor de meeste bedrijven dé belangrijkste reden om met interactieve video aan de slag te gaan. Kijken we naar de top 10 soorten video’s en de bijbehorende ROI, dan zien we dat de interactieve video’s op dit moment op plek 4 staan. Op de eerste plaats staan het product gerelateerde video’s, op de tweede plaats de trendy / grappige video’s en op plek 3 staan de ‘achter de schermen’ video’s. We zien wel dat de interactieve video steeds verder omhoog krabbelt in deze top 10. Dat maakt het tot zeker een interessante optie als het om ROI gaat.

Meer interessante voordelen van de interactieve video

Natuurlijk is de ROI een interessant gegeven, maar er zijn meer mooie voordelen te noemen van interactieve video. Bijna de helft van alle marketeers geeft bijvoorbeeld aan dat interactief videomateriaal behoort tot de meest belangrijke leadgenerators op dit moment. Wil je betrokkenheid creëren? Dan is interactieve inhoud hier de beste keuze voor. Het belangrijkste voordeel van interactieve video-inhoud is wel dat het een diepe indruk achterlaat op de kijkers, als je het effectief aanpakt natuurlijk. Interactie is een goede manier om mensen betrokken te houden, en daar haal je voordeel uit. Dit betekent ook dat je interactieve inhoud kunt inzetten om je naamsbekendheid en merkbekendheid te vergroten. Het wordt makkelijker om je van de concurrentie te onderscheiden. Van alle soorten video-inhoud heeft interactieve inhoud de meeste kans om viraal te gaan, volgens marketeers.

Je kunt veel leren via interactieve content

Tot slot is er nog een heel belangrijk voordeel van interactieve video te noemen. Het is namelijk een ideale manier om meer inzicht te krijgen in je publiek. Stel dat je bijvoorbeeld een interactieve video met een quiz maakt, dan krijg je niet alleen inzichten uit de video zelf. Je leert ook veel van de quizresultaten. Op deze manier krijg je meer informatie dan alleen de informatie over weergaven en bijvoorbeeld bekeken tijd. Het is een goede manier om meer te weten te komen over jouw doelgroep, waardoor je ook meer gegevens verzamelt om je toekomstige content te optimaliseren.

Aan de slag met interactieve video’s

Het maken van interactief videomateriaal is natuurlijk anders dan het maken van een reguliere video. Wil je een video interactief maken, dan is het nodig om wat meer kennis te hebben van onder meer videobewerking. Zie je dit niet zitten? Dan kun je het laten maken van videocontent uitbesteden. Natuurlijk kun je hiervoor ook prima bij ons terecht. Wil je meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op.