Videocontent: 4 regels om rekening mee te houden

Video wordt steeds populairder, op websites, op social media en zelfs in online magazines. Dit betekent dat we veel video te bekijken hebben, maar het betekent ook dat we als maker van de video’s rekening moeten houden met hogere eisen. Met een video van matige kwaliteit kom je tegenwoordig nergens meer.

Video wordt steeds populairder

In 2010 waren er al meer dan 700 miljard video’s online te vinden. Tegenwoordig, 8 jaar later, bekijken we dagelijks meer dan 2 miljard video’s online. Miljoenen video’s worden gedeeld via social media. Dit geeft toch wel aan hoe populair video aan het worden is. Wil jij daar als bedrijf je voordeel mee doen? Houd je dan aan de volgende 4 regels.

1. Zorg voor een professionele uitstraling

Heb je ooit een video gezien die er vreselijk uitzag en nog erger klonk? De camera was wankel, het geluid was gedempt en de kleur was veel te mat? Je bent niet de enige, want ondertussen hebben we eigenlijk allemaal wel eens zo’n video gezien. Niemand is er ooit vrolijk van geworden. Zorg daarom altijd voor de juiste apparatuur voor het maken van je video en bewerk de video tot deze er professioneel uitziet.

2. Kies niet voor automatisch afspelen

Je hebt niet overal de optie om een keuze te maken, maar als je de keuze hebt – zoals op je eigen website – zorg er dan voor dat ‘automatisch afspelen van video’ uitgeschakeld is. Hier is een belangrijke reden voor. Veel mensen bekijken video wanneer zij niet alleen zijn in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van video op de werkvloer. Wanneer een video automatisch start met spelen, dan kan het geluid zorgen voor een schrikeffect. Men wil niet altijd dat anderen weten dat zij een video bekijken. In dit geval is het sneller om de website weg te klikken dan om het geluid uit te zetten.

3. Zorg voor een goede voorbereiding

Niets is pijnlijker dan iemand die niet meer weet wat hij moet zeggen op het moment dat er een opname wordt gemaakt. Het wordt ongemakkelijk, er wordt gestotterd en gehakkeld en de persoon wiebelt van het ene been op het andere. Heel vervelend voor de persoon zelf, maar nog vervelender voor de kijker. Zeker met een livestream is er op zo’n moment weinig wat je kunt doen, behalve hopen dat je snel je tekst weer terugvindt in je gedachten. Dit alles kan goed voorkomen worden door te zorgen voor een goede voorbereiding. Oefen meerdere keren, plaats geheugensteuntjes op een plek achter de camera en zorg dat je zelfverzekerd overkomt.

4.  Test, volg en analyseer je resultaten

Zet niet zomaar een video op je website zonder de prestaties te analyseren. Gewoon video toevoegen aan je website zal het verkeer niet aantrekken. Eerst moet je het uittesten. Vraag je bezoekers, vrienden en familie om hun mening te geven en doe vervolgens een split-test. Met split-testen of A / B-testen bepaal je verkeersverschillen tussen twee of meer webpagina’s. Er is geen manier om te weten of jouw videoboodschap je website kwaad of goed doet zonder de resultaten te meten.

Social media video’s uitbesteden

Het maken en effectief inzetten van video’s is niet eenvoudig. Je bent zeker niet de enige die het af en toe knap lastig vindt. Bedenk je dan dat het uitbesteden van het maken van social media video’s ook een optie is. Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust eens contact met ons op.