YouTube Shorts: wat kun je er eigenlijk mee?

YouTube Shorts is nog relatief nieuw op het videokanaal en het mag duidelijk zijn dat de Instagram Reels en TikTok de inspiratiebron zijn geweest. We zien steeds meer sociale kanalen aan de slag gaan met korte video’s en als hét videokanaal kon YouTube nu echt niet meer achterblijven. De YouTube Shorts zijn korte video’s met een maximale lengte van één minuut. De kern van YouTube Shorts is de zogenaamde ‘maakmodus’. Via de knop ‘Create a Short’ wordt de camerafunctie geactiveerd en kunnen shorts worden gemaakt. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van deze functie.

Een multi-segment camerafunctie

Met de multi-segment camerafunctie kunnen meerdere korte clips worden samengevoegd. We zien dit principe ook terug in de kern van TikTok, en nu dus ook in dit van YouTube Shorts. Deze functie zorgt ervoor dat de gemaakte video’s in principe erg lijken op TikToks of Reels.

Je favoriete muziekjes gebruiken

Muziek en trendy liedjes zijn hét geheim van het succes van TikTok. Op TikTok kan iedereen zelf muziek selecteren voor afspelen wanneer de video wordt afgespeeld. Dankzij YouTube Music is er ook een grote selectie van liedjes voor korte video’s, die regelmatig worden bijgewerkt en uitgebreid.

Video’s afspelen op een aangepaste snelheid

Ook bekend van TikTok is de combinatie van verschillende videosnelheden om bepaalde effecten te bereiken. Dit is ook mogelijk wanneer je een korte video wilt maken met YouTube Shorts. Door de spelen met de afspeelsnelheid kun je leuke en opvallende effecten bereiken.

Diverse extra’s toevoegen aan je YouTube Shorts

Natuurlijk heb je meer dan voldoende mogelijkheden om de YouTube Shorts aan te vullen en op te leuken met diverse extra’s. Op de eerste plaats zijn er opties om tekststickers toe te voegen. Je kunt deze teksten aan specifieke delen van de video toevoegen, dus deze hoeven niet over de hele duur van de video zichtbaar te zijn. Daarnaast kun je ook audiosamples en korte videofragmenten toevoegen in de editor. Ondertiteling is ook mogelijk. YouTube heeft veel ervaring met automatisch gegenereerde ondertitels. Deze ervaring wordt ook gebruikt voor korte video’s.

Een timer en countdown

De timer en countdown worden gebruikt om de korte video’s handsfree te maken. Ook deze feature is geen nieuwe ontwikkeling, maar een functie die al heel lang bestaat op Instagram, Snapchat en TikTok. Het is een gewaardeerde functie, waardoor we deze ook terugzien binnen de mogelijkheden van YouTube Shorts.

Overige mogelijkheden binnen YouTube Shorts

De mogelijkheden voor het maken van korte video’s op YouTube zijn eindeloos. Je kunt gebruik maken van diverse mooie filters en effecten. Het nieuwe formaat biedt verschillende filters. Volgens YouTube breidt de selectie zich uit en zullen we waarschijnlijk zeer binnenkort AR-effecten op YouTube zien. Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling, zeker omdat we een behoorlijke groei in de wereld van AR (Augmented Reality) zien. Het is mogelijk om clips direct vanuit je smartphone galery te integreren.

YouTube Shorts ideaal voor bedrijven

Bedrijven doen er goed aan om ook aan de slag te gaan met video. Dit is al een aantal jaren het geval. Toch kijkt niet iedereen er naar uit om langere bedrijfsfilms te maken. Het kost veel tijd en velen vinden het ongemakkelijk. Juist daarom is de optie tot het maken van YouTube Shorts ook interessant voor bedrijven. Het is kort en krachtig, precies zoals jij de grootste indruk op je doelgroep kunt maken. Heb je hulp nodig bij het maken van korte video’s? Wij helpen je graag! Daarnaast kun je natuurlijk ook bij ons terecht voor een effectieve YouTube training.