LinkedIn krijgt een grote make-over! [2016]

In september maakte LinkedIn een grote verandering bekend. Ze gaan de complete look en feel van LinkedIn aanpassen. Het definitieve design is bijna af en binnen enkele weken zal dit nieuwe design worden uitgerold. Deze update is geen kleintje, knoppen zullen op andere plekken komen te staan en de indeling zal anders worden. Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

7 Grote veranderingen in LinkedIn

Uiteindelijk komen we op een totaal van 7 belangrijke punten die in de nabije toekomst al gaan veranderen in LinkedIn. Houd er dus rekening mee dat de volgende 7 zaken de LinkedIn metamorfose in zullen gaan.

1. LinkedIn profielen worden modern

LinkedIn laat weten dat de profielen ook goed aangepakt zullen worden om deze overzichtelijker te maken. Wanneer je straks op je profielfoto op LinkedIn klikt, dan wordt je naam, je profielfoto en je titel helder in beeld gebracht. Direct onder de titel verschijnen je connecties, je opleiding(en) en je locatie. De achtergrond wordt gesierd door je omslagfoto en aan de rechterzijde zijn je contactgegevens te vinden. Via de sidebar kun je nu direct je profiel in een andere taal maken.

linkedin-profiel-2016

2. De LinkedIn potloodjes

Je kent ze wel, die LinkedIn potloodjes die achter bijna iedere regel in je profiel verschijnen. Deze zullen je in het vervolg niet meer afleiden van je werkelijke doel. Je kan namelijk straks op een veel gebruiksvriendelijkere manier profielbewerkingen uitvoeren en functies aanpassen. Met de button ‘Add new profile section’ voeg je eenvoudig nieuwe onderdelen een je LinkedIn profiel toe.

profiel-vullen

3. De LinkedIn menubalk

Eenvoud moet de nieuwe uitstraling van de menubalk gaan worden. De menubalk moet overzichtelijker gaan worden en ook het aanpassen van instellingen zal makkelijker verlopen door gebruik te maken van het toegevoegde tandwieltje die terug te vinden is in de taakbalk. Daarnaast zal er een optie ‘Messaging’ verschijnen.

menubalk-linkedin-2016

4. Makkelijker contact leggen

Het sturen van een bericht wordt vereenvoudigd, waardoor LinkedIn er als het ware een chatfunctie bij krijgt. Je kan makkelijker en sneller in contact komen door direct een bericht te zenden. Daarnaast wordt het ook mogelijk om mensen op LinkedIn te volgen zonder dat je een connectie hoeft te maken.

contact-leggen

5. Facebook-achtige homepage

Uiteraard gaat ook de LinkedIn homepage de metamorfose in. Deze krijgt een compleet vernieuwde lay-out die in de basis wel iets weg heeft van die van Facebook. Een update kan in het midden worden gepost en links van dit blok staan je profielgegevens. Hier zie je ook diverse statistieken staan. Updates kunnen als ‘draft’ worden opgeslagen, wat ook een praktische aanpassing is. Notificaties worden op twee plaatsen weergegeven, namelijk aan de linkerzijde bij je profielgegevens en in de menubalk rechts bovenin.

homepage-linkedin-2016

6. Terugkeer van een zoekfunctie

Enkele jaren geleden konden we in de LinkedIn zoekfunctie ook zoeken op bepaalde updates. Deze functie verdween uit de mogelijkheden, maar LinkedIn heeft besloten om deze weer terug te laten keren. De mogelijkheid om ook op updates te kunnen zoeken zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller op de gewenste plek terecht komt.

7. LinkedIn Learning

Nu kennen we Lynda.com als het learning center van LinkedIn, maar ook dit gaat veranderen, namelijk in LinkedIn Learning. Direct bovenaan je beeldscherm worden je vaardigheden opgesomd. Daarnaast zal deze online omgeving ook aanzienlijk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker worden.

linkedin-learning-2016

Video van LinkedIn update

In deze video zie je alle wijzigingen nogmaals langskomen:

Up to date LinkedIn trainingen

Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig hoe de LinkedIn veranderingen uiteindelijk uit gaan pakken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat onze LinkedIn training helemaal up to date is. Wil jij als ondernemer of account manager meer uit LinkedIn halen? Neem dan contact met ons op voor een LinkedIn training.