Wat is LinkedIn?

Wat is LinkedinLinkedIn is het grootste sociale netwerk op internet voor werkgevers en werknemers, de professionals. Maar ook voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging kan LinkedIn een belangrijk hulpmiddel zijn. Door te promoten en door connecties met anderen aan te gaan bouwt u een netwerk op. Dit netwerk stopt niet bij de grens, dit is een netwerk over de hele wereld.

Historie LinkedIn begint 10 jaar geleden

De geschiedenis van LinkedIn begint in 2002. Reid Hofman richt een sociaal netwerk op, welke op 5 mei 2003 wordt gelanceerd. In 2008 volgt de mobiele versie. In 2011 zijn er meer dan 100.000.000 leden en wordt het gebruikt in meer dan 200 landen, zo ook in Nederland.

Lid worden is snel geregeld

Om lid te worden van LinkedIn gaat u naar www.linkedin.com. U ziet een inlog- of aanmeldscherm.

U geeft uw e-mailadres, verzint een wachtwoord en klikt op aanmelden of Join Now. Al snel heeft u toegang tot uw LinkedIn profiel. Deze gaat u zo volledig mogelijk vullen. U wordt hierbij geholpen door enkele vragen die LinkedIn automatisch zal laten zien. Al uw opleidingen en functies geeft u aan met een verdere aanvulling omtrent de werkzaamheden. Zorg er voor dat uw profiel voor 100% is gevuld, inclusief foto.

LinkedIn profiel 100 procent

U ziet dit zodra u de vragen hebt doorlopen aan de rechterkant van het scherm.

Het nut van LinkedIn voor uw onderneming

Aan de hand van uw functies zal LinkedIn connecties voorstellen. Door het sturen van een uitnodiging kan men zich aan uw netwerk koppelen. Deze gekoppelde connecties hebben weer andere connecties welke voor u van belang kunnen zijn. Ook hieruit kan een relatie ontstaan. U ziet uw netwerk hierdoor al snel groeien. Naast dat u professionals leert kennen van over de hele wereld, kunt u ook door middel van speciale groepen kennis vergaren en meningen ventileren.

LinkedIn is er niet alleen om te promoten, maar ook om te onderhouden. Als ondernemer kunt u zo informatie verzamelen over de voor u belangrijke zaken. Hiermee kunt u uw bedrijf verder ontwikkelen met de juiste professionals en de juiste kennis.